- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 25 juni 2012

Nytt veckorekord & tröskelpass deluxe

Gomooorn allihopa!

Idag känns verkligen som en perfekt dag för badvattenprovtagning! Kan det inte regna lite mer så blir det ännu mer perfekt! ;) Ja, va ska man säga, den dagen som jag ska ta badvattenprover hela förmiddagen så regnar det (såklart som mest), vilken tur man har! ;)

Löppasset igår blev ett tröskelpass i form av tröskelökningar. Tanken var 5+4+3 km i trösklar med ökande hastighet för varje. Började med 1 km uppjogg och gav mig sedan på första tröskeln 5 km som skulle ligga i 4:50-tempo. Det gick bra även om det är lite svårt att hålla hastigheten. Sprang gärna lite för fort och fick sänka och höja hastigheten mest hela tiden för att ligga rätt i tempo. Efter avslutad tröskel så blev det 1 min ståvila innan jag gav mig på nästa som var 4 km i 4:40-tempo. Även denna gick bra (dock samma svårigheter att hålla tempo). Vid ståvilan innan sista tröskeln var jag lite trött, det var rejält varmt ute och det tar att springa fort då.. Det var dock bara 3 km kvar så bara att köra de sista 3 i 4:30-tempo. Sista kilometern gick på bara vilja, jag är inte van att köra så här långa kvalitetspass men behöver träna uthållighet och det kan man väl säga att jag gjorde igår. ;) Efter passet var avslutat så blev det 2,3 km nerjogg. Totalt 15,34 löpta km denna söndag.


Totalt 13,01 km och snittempo 4:45 min/km

Avslutade min löpvecka med nytt veckorekord72,5 löpta km. Inte illa pinkat måste jag säga! :)

Resterande del av dagen tog jag det lugnt och till kvällen fyllde jag på med en massa energi i form av pizza, ben & jerrys och choklad. Bra energi, jo man tackar! ;) Gott var det i alla fall! :)

Imorse spöregnade det när jag gick upp så det var bara att ta på sig alla regnkläder jag hade och ge mig ut. Vägrar dock att knalla i gummistövlar (de går ju inte att gå fort i) så fötterna blev snart dyngsura i tygdojjorna. ;) Så länge man rör sig så är det inte så farligt dock. :) Blev i vilket fall hela rundan (trots bristande motivation bitvis ;)) på 11,5 km även denna morgon. :)

Nu ska jag förbereda mig mentalt inför badvattenprovtagningen.. Känns inte så jätteskoj när man knappt tog sig till jobbet för alla vattenmassorna på vägen men det är bara att köra. ;)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Vilket bra pass, det ska jag köra när jag vågar mig på att springa igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var tungt i värmen men kändes kanon efteråt! Fick inspiration av hur kenyanerna lägger upp sina pass faktiskt. Fast mitt var en ultra-light version dock. ;)

      Radera