- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 4 juni 2012

Distans- och temporekord

Gomorron alla glada! :)

I söndags så blåste det storm ute när jag vaknade. Bestämde mig illa kvickt för att åka till skogen med Lilleman och springa där det är betydligt mycket mindre blåsigt än i stan. :) Jag hade tänkt att springa en mil i det vanligt lugna tempot med Lillen och sedan låta honom sitta i bilen medans jag sprang en liten extra runda. Så blev det inte! Jag hdae pigga ben och Leon var pigg och glad så vi sprang i ett något högre tempo än vanligt över stock och sten i terrängen. Vad som känns ganska fort där är ju inte lika fort på planasfalt såklart då det är bra mycket jobbigare att springa i kuperad terräng. Efter att vi kört klart den första milen så passerade vi bilen, Lillen ville inte dit utan skulle köra vidare. Ok, tänkte jag och så fortsatte vi. Totalt blev vår runda 14,6 km lång och snitttempot 5:36 min/km. Det är 20-30 sekunder fortare per kilometer än vad Lilleman varit med på tidigare och distansen är också den längsta hittils för hans del. :) Det gick riktigt bra och Lillen verkade aldrig sliten utan pigg och glad hela vägen. :) Kankse kan han bli en ordentlig löparkompis trots allt? Inte bara en morgonjoggare? :) Tyckte han såg lite mager ut med sin getingmidja och bodybuildarlår så när vi kom hem så fick han två extra dl mat till frukost. Vill ju inte att han ska förlora muskelmassa. :) Inga känningar i höft igår, varken under eller efter rundan.

Resterande del av söndagen spenderades med tvätt, lite shopping och ett eftermiddagsvil. Kvällen bjöd på söndagspizza och film. En perfekt dag helt enkelt! :) Hade dock lite svårt att somna igår eftersom jag sov lite på eftermiddagen, det känns nu kan jag lova. ;)

Imorse blev det en lugn återhämtningsjogg för mig och Lilleman. Skönt lugnt tempo hela vägen och totalt blev rundan 11 km. Bra känsla hela vägen även om benen var lite trötta. Höften var ok och det verkar nu som jag helt blivit av med mina besvär. :)  Lilleman var pigg igen och gårdagens långa pass verkade inte berört honom nämnvärt. :) Starka underbara hund säger jag bara! Kan inte förstå hur jag haft sån tur att hitta en sån underbar vän. Han är verkligen det käraste jag har och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom, min lilla kille! :)

Lilleman i höstas

I eftermiddag är det dags för rond 2 av massage för min del efter jobbet. Massören ska fortsätta jobba med benen (eller kankse börja om, haha) och sedan även ta lite på ryggen om tiden räcker. Ska bli skönt att få sig en plågsam omgång igen. ;) Helt klart det ondaste jag varit med om men det gör så himla gott så det är värt det, alla gånger! :)

I helgen slog jag förra årets totala löpta km som var 1054,8, idag ligger jag på 1081,7 km och det är bara början av juni. :) Om jag inte bryter benet eller likande borde mitt årsmål på 150 mil för i år snart vara klart! :)

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Underbat att ha en så trogen vän som man även kan springa med. Oj 150 mil når du ju snart, spännande att se vad du landar på när året är slut!
    Tack för pepp, känner mig HUR gnällig som helst men jag avskyr verkligen att ha ont och inte kunna träna ordentligt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen hur kul som helst! :)

      Såklart man ska peppa varandra! :) Jag förstår dig verkligen så gnäll bara på, det får man i såna här lägen!

      Radera