- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 26 juni 2012

Påkörd av en j-vla lastbil..

Gomorron..

Idag mår jag inte så bra.. Igår eftermiddag när jag körde hem från jobbet så blev jag påkörd av en lastbil.. Dubbelfilig väg som gick in i en rondell och jag höll innerfil eftersom jag skulle svänga höger i sondellen. Lastbilen låg i högerfil eftersom han skulle svänga höger. När jag svängt in i min fil i rondellen så kör lastbilen in i bakre sidan av min bil (han tog ut svängen över halva min fil) och min lilla bil bara hoppar åt sidan. Jag bromsar och får världens chock men inser att jag måste köra vidare eftersom jag har bilar bakom mig. Lastbilen bara kör iväg trots att han omöjligt kan ha missat vad han gjorde med mig.. Jag är i fullständig chock och vågar inte ens ta upp mobilen försen jag är hemma där jag ringer till Peter. Inget regnummer eller företagsnamn har jag på lastbilen.. Jag (mitt pucko!!) skulle ju jagat efter honom och tagit det men jag var så chockad så jag tänkte inte alls. Ville bara kunna stanna så jag kunde komma ur bilen. :(

Så fort min sambo kom hem så åkte vi till polisen och gjorde en anmälan och de tog kort på skadorne.. Vet dock inte om jag får ut något på min försäkring när jag inte har nån koll på ens vad det var för lastbil. Det var ju hans försäkringsbolag som skulle stått för detta. I bästa fall får jag ut detta på min försäkring och endast några tusenlappar i självrisk och i värsta fall får jag inte ut något alls.. Då lär jag inte ha råd att fixa bilen för det är både bakdörren och hela bakre delen som är skadad. Min bil görs inte längre och färgen är väldigt speciell. De kunde inte ens fixa fram en liten burk med den till mig när jag försökte.. :( Så nu är Blå Faran blå med en röd-blå bakdel.. :(


Såhär någonting så lastbilsjäveln ut. Vet ju att den var röd framtill (eftersom färgen nu finns på min bil) och det var kort minns jag när jag såg den innan den körde på mig..

Imorse behövde jag verkligen få tänka på något annat en stund så gav mig ut på en morgonjogg med Leon. Han var väldigt seg idag så det blev endast 4,37 km och sedan lämnade jag av honom hemma och sprang ett snabbdistans själv. behövde få ta i lite kände jag. Blåste rejält ute idag på morgonen och självklart hade jag motvind. De första tre km gick i ca 4:45-tempo och de sista två i ca 4:30-tempo, alltså totalt 5 km snabbdistans denna morgon. Efteråt så joggade jag hem 2,2 km.


Morgonens snabbdistans, snittempo 4:37 min/km.

Jag hade nog inte förstått hur hårt gåradgen hade tagit på mig försen jag satte mig i bilen och åkte till jobbet imorse. Vågade inte köra in i en rondell där dt var en lastbil och hade världens magknip hela vägen till jobbet när jag mötte flera lastbilar på dne smala vägen. Varenda gång så var jag livrädd att de skulle köra in i mig.. Var i upplösningstillstånd när jag stod i sista korsningen här innan jag var framme när jag stod jämsides med en lastbil och vi fick grönt samtidigt. han skulel svänga vänster jag jag höger. Då började jag tjuta som en liten unge! Jag som är så orädd av mig vanligtvis!! :( Vågade inte köra försen lastbilen kört..

Usch vad dåligt jag mår!! :(

Kramar C

8 kommentarer:

  1. Nej men NEJ!!! Vilken idiot som inte stannade, men tyvärr brukar de inte ha så mycket koll!!!
    Gick det bra med dig förutom chocken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han kan omöjligt ha missat de eftersom han klippte mig med fronten.. Men han brydde sig väl inte. :( Allt är bra med mig annars, bara lite skärrad när jag kör bil. Går väl över med tiden hoppas jag!

      Radera
  2. Men Usch!!
    Blir vanligare och vanligare med smitningar.. Lastbilschaufförer riskerar ju kortet och väljer ofta hellre att fly om dom kan.

    Bra att du inte själv blev skadad iaf!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så dåligt så det finns inte! Hoppas att han får igen på ett eller annat vis..

      Radera
  3. Usch, usch! Förstår att det sitter i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, trodde inte jag skulle känna så efter detta men tydligen så tog det lite hårdare på mig än jag trodde. :(

      Radera
  4. Huvva!!! Läskigt, tur att du inte skadade dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var läskigt! :( Ja, men får tacka för uteblivna nackskador..

      Radera