- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 6 november 2012

Time to get versatile!

Gomorron allihopa!

Det blev ett pass på gymet för mig igår eftermiddag. Jag var riktigt stark efter all vila under helgen och det kändes såå skönt att få ta i lite grann igen. :) Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka hantellyft 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress 4 set

Triceps
Push down med hantel 4 set
Push downs med rep i cc 4 set
Enarms push down med handtag i cc 4 set

Tri- och supersetade mycket som vanligt och det kändes kanon! :) Efter avslutat pass så ägnade jag mig åt att återigen köra rehab för foten. Känns som jag blivit av med stelheten nu och ska nog dra ner lite på allstrech eftersom det inte är bra att stretcha för mycket heller. I efetrmiddag tänkte jag köra mitt första rehab-pass i nästa fas av rehabiliteringen med lite mer avancerade övningar. Detta ska jag sedan köra varannan dag istället för varje.

Imorse blev det morgonprommis med Lilleman som vanligt. Benen är sinnesjukt pigga nu när de inte får springa och pinnar på som bara den! Idag fick jag verkligen anstränga mig för att inte spänna benhinnorna (som man gärna gör när man går så fort man kan) för det var omöjligt att hålla igen på tempot, haha. ;) Det är verkligen skönt att känna att jag kan gå som vanligt nu utan några besvär. Dock så insåg jag imorse att jag kommer få vänta ett tag med att börja jogga igen.. :( Provade några steg (flera gånger) eftersom det kändes så bra att gå. Det gick inte! Har ingen som helst "fjädring" baktill och det liksom gick inte. Kändes helt stumt.. Antingen beror detta på att jag stretchat för mycket (det har hänt förut och då har jag blivit av med den naturliga fjädringen i vaderna pga detta..) eller så är vaderna/hälsenorna inte redo för den sortens belastning än. Eftersom jag löper på framfoten så blir det en stor belastning baktill som jag inte har när jag går..

Hur som haver så måste jag bara vänta ut detta och rehaba ordentligt och få tillbaka styrkan (alternativt "fjädringsförlusten" av alla intensiv stretch) innan jag kan börja jogga försiktigt igen. Eftersom "damp-Fia" nu börjar få lite väl med spring i benen så funderar hon på att köpa ett gymkort så hon kan blåsa ur sig på lite spinning istället. Cykling är nämligen ett utomordentligt rehab-alternativ när man stukat sig. :) Eventuellt så tänkte jag försöka få en plats på ett pass redan ikväll och köra detta innan jag kör mitt första lite mer avancerade rehabprogram för foten. Jag är glad att jag ser positivt på alltihop nu och ser ljuset i tunneln istället för att gräma mig över att jag inte kan springa. Det finns så mycket annat roligt man kan träna och variation är ju egentligen det allra bästa. Jag kan inte lägga upp hela mitt träningsliv (kontionsmässigt då för styrkan har jag ju alltid) på att springa, då finns det ju inget att falla tillbaka på i sådana här situationer. Time to get more versatile! :)



Hoppas ni får en fin tisdag allihopa!

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Säg till om du är sugen att komma som gäst till world class och testa spinning hos oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättegärna! :) Helst om det finns något pass vid halv sex, sex någon dag (eller på helgen) eftersom jag lägger mig så fasligt tidigt på kvällarna. ;)

      Radera