- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 12 november 2012

Vårt hus och ett riktigt roligt träningspass! :)

Gomorron allihopa!

Igår blev det en skön dag som började med den vanliga morgonrundan med Lilleman följt av tvätt och matlagning. Innan lunch blev det även en tur till sportaffären för att inhandla en balansplatta (som jag måste köra på flitigt nu ett tag fram över) och sedan en sväng förbi vårt hus som vi (läs: min sambo) håller på och bygger. Förra veckan skadade jag mig ju som ni vet så det blev ingen tur förbi bygget då. Igår blev alltså första besöket på två veckor för min del. Jag blev enormt imponerad av hur mycket de hade hunnit göra sedan sist jag var där! Nu börjar det bli ett hus! Jag längtar så mycket så det finns inte efter att få flytta in. Ska bli helt underbart att slippa bo i stan och i lägenhet! :)

Huset är en enplansvilla i vinkel och vi har ritat hela huset själva. En arkitekt har endast hjält oss med skalenliga ritningar. Fatta att få ett hus där man bestämt exakt hur man vill ha det?? Känns helt underbart! Min sambo är så sjukt duktig på de han gör också (han har en byggfirma) så det kommer bli hur fint som helst! :) Bygget beräknas vara klart för inflytt i vår! :)

Huset från framsidan.

Vårt dubbelgarage (som är större än hela våran lägenhet som vi bor i nu. ;))

Efter en rejäl lunch (ugnstekt falukorv med potatismos, mumma) så blev det att vila lite på maten innan det var dags att gå till gymet för att köra ett pass Cirkelfys. Jag har provat ett sådant pass för några år sedan och vad jag mindes var det inte en massa hopp och spring så borde vara ok för min fot.

Det var ett sjukt kul pass! Man körde styrka i en cirkel runt på stationer där man tränade intensivt med hjälp av redskap i 40 sekunder för att sedan springa till nästa station och köra ytterligare 40 sekunder osv. Tre varv kördes runt stationerna innan det var dags för nedvarvning och stretch. Utmanande pass för mig som inte tränat den här typen av styrka på väldigt länge! Körde ett högt tempo och fick upp flåset rejält samtidigt som jag svettades floder. Kunde köra nästan alla övningar som de va, bara balansstyrkeövningarna som jag fick modifiera för fotens skull. Helt klart ett pass i min smak, kommer köra detta fler gånger! :)

Imorse blev det den vanliga morgonrundan på 11,5 km med Lilleman och nu sitter jag här på jobbet och laddar för att träna rehab. Balansplattan ska intas och det kommer minsann bli en utmaning för mig som inte har så bra balans från början och nu är det bra mycket sämre med tanke på stukningen. :S

I eftermiddag så ska jag träna (någon som är förånad??). Har inte bestämt vad än, antingen spinning eller så kör jag ett styrkepass på gymet. Ska fundera lite till innan jag bestämmer mig. :)

Avslutar med ett gulligt kort på Leon och husse när de kramades igår på Fars dag. :)

Man blir aldrig för stor för att kramas!

Ha en fin måndag allihopa!

Kram C

7 kommentarer:

  1. Så fint hus!
    Vilken underbar bild.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det kommer bli finemang det här! :)

      Radera
  2. Det där är en stor vovve att famna. :)

    Minns för 6-7 år sedan då vi var i det där skedet. (Husbygge)
    Det är så skönt att flytta från höghus in i eget hus. Frihet liksom. Men sen kommer det en massa som hela tiden borde fixas, men det skall vi inte fundera på nu. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast han vet inte om det. Tror han är liten ocn nätt. ;)

      Ja, ska bli helt underbart att slippa dela tvättstuga med folk (idioter) som inte städar efter sig och slippa bli väckt mitt i natten av att grannen har världens fest. ;)

      Du, de där har jag tänkt på. Eftersom jag gängat mig med en händig snickare så räknar jag blint med att han ska fixa allt som behöver fixas med huset. ;) Sen gillar ingen av oss trädgårdsarbete så det kommer endast vara en gräsmatta och då har vi dessutom byggt över större delen av tomten med enplansvillan och en gigantisk terass. Man är väl inte dum va! ;)

      Radera
    2. Just det, men här är det jag som får leka snickare. :)

      Visst ja, nu minns jag hur tokig man kunde bli när grannarna förstörde ens nattsömn.

      Radera
  3. Vilket jäkla garage :-D

    Skitsöt bild ju!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sjukt stort! Men vi har förråd bakom min bil och sedan kanske Peter ska ha båten på andra sidan framför sin bil. Jag begärde dessutom ett stort garage, gilar inte trånga utrymmen, haha! ;)

      Radera