- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 16 mars 2011

Min stackars mage!

Aj aj säger jag bara! Vilken sjuk träningsvärk jag har i varenda liten muskelfiber i hela magen. Kan knappt ta mig ur sängen och att skratta gör så ont så det är helt sjukt. Man märker inte hur ofta man använder magmusklerna försen man får riktigt sjuk träningsvärk i dem. Hela tiden när man går, sträcker sig, böjer sig, ska resa sig så använder man dem så allt detta gör sjukt ont för mig just nu. Jag ska inte gnälla utan istället se till att köra minn roller varje vecka från och med nu. Jäklar va stark jag kommer bli! :)

Imorse hade jag lite extra motivation infr morgonprommisen så den blev 15 km idag. :) Ska ju inte till gymet nu på morgonen så då kunde jag gå en längre runda tänkte jag. :) Nu ska de där extra kilona bort säger jag bara! Ingenting är gratis här i livet, man måste kämpa hårt för att komma dit man vill. Ibland kan det kännas lite tufft och motivationen tryter. Då är det viktigt att se målet framför sig och hur skönt det kommer kännas när man nåt det! :)

Ett litet tips gällande maten är att dra ner på kolhydraterna på kvällen. Jag försöker att inte äta pasta, ris el liknande vid kvällsmaten nu för att (förhoppningsvis) lyckas bli av med kilona lite snabbare. Jag är en riktigt sucker för pasta men här kommer iaf ett litet tips om ett substitut som funkar. Inte lika gott men helt ok måste jag säga. :)

Zucchinipasta 2 pers

1 Zucchini
1 Grönsaksbuljongtärning (el liknande)

Skala zucchinin (man kan strunta i detta m man vill) och skala sedan av remsor från den skalade grönsaken så de ser ut som bandspaghetti. Jag brukar använda en potatisskalare för att få smala remsor men det går även bra med en osthyvel (då kan man skära delarna i mindre remsor efter med en kniv).
Koka upp vatten med grösnaksbuljong i (en hel tärning el liknande).
Koka sedan zucchinipastan i ca 1,5 minut. Inte för länge, då blir det lite överkokt och för mjuk konsistens!

Igår när jag gjorde detta så hade jag en stor zucchini så den räcker till två gånger. Om man har en mindre eller äter mycket så kanske det bara räcker till en person. Det är ju väldigt individuellt hur mycket vi äter så man får helt enkelt mäta upp själv hur mycket man tror man vill ha. Att tänka på är att mängden ser betydligt mindre ut när den är kokt så skala lite mer än du tror du vill ha helt enkelt. :)




Ikväll blir det 70 min spinning för min del som vanligt på onsdagar. Hoppas på att jag är stark och snabb i benen så jag får ut så mycket som möjligt av passet. :)

Nu ska vi börjar arbeta med uppsatsen. Det har ljusnat lite för oss, nu väntar vi på det sista svaret som kommer idag. Om vi bara får ett ja så är det bara att tuta och köra. Hoppas, hoppas! Håll tummarna för mig! :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar