- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 28 oktober 2013

Långpanna, döda ben och starka lysen

Gomorron!

Hoppas er helg varit bra? Jag har haft det toppen (som alltid?)! :)

I lördags började jag som vanligt morgonen på bästa sätt tillsammans med en morgonjogg tillsammans med Lilleman 6,5 km. Benen kändes ganska trötta och tunga men vi tog det lugna fisken. :) Hemma blev det gigatisk frukost och lite vil innan det var dags för dagens långpanna.

Havregrynsgröt på 3 dl gryn med 1 dl äggvita samt chia och linfrön. Till detta serverades gojibär och mängder med mjölk. Jo, hon kan äta minsann! :)

Väderprognoserna hade lovat regn och blåsigt. Jag såg inte fram emot detta pass sådär jättemycket annat än att det är skönt att få springa, både på grund av vädret som utlovats och benen som var tunga under morgonjoggen. Väl ute så var dock allt tvärtom! :) Det blåste endast lite grann och solen sken! En underbar höstdag med andra ord. :) Benen var sega den första milen men sedan så släppte allt och kroppen kändes som vanligt igen. Pigg och glad med massor av energi! Benen pinnade på utan större ansträngning och den sista milen fick jag springa och sjunga för att inte springa för fort. Tanken var inte att slita ut benen utan bara vara ute och ha det skönt. :) Totalt blev passet 24 km och snittempot 5:20 min/km. Då gick första milen rätt långsamt och de sista 14 km betydligt snabbare. :)

Under eftermiddagen lekte jag husmor och lagade kalops till veckans matlådor. Det blev riktigt bra (tror jag, har inte gjort annat än smakat än) och jag är nöjd med mitt jobb. :)


På kvällen var det dags för middag hos Peters föräldrar och det blev massor av god mat, prat och skratt innan jag, Peter och Leon drog oss hemåt för kvällen.

På söndagsmorgonen så blev det åter en morgonjogg med lillen på 6,5 km och sedan ytterligare 6,5 km ensam, totalt 13 km. Efter detta väntade städ och tvätt innan jag och Peter åkte till gymet för veckans ben- och rumpapass. Jäklar vilket pass jag fick till! Jag var stark och hade jättebra kontakt i alla övningar. Fokus låg som vanligt på rumpan och alla övningar utfördes ultimat för den. Jag börjar bli riktigt duktig på de djupa knäböjen nu. Ass to the grass is the shit! Jag har inte haft problem att komma ner djupt innan men sådär jättedjupt så jag nästintill sätter på mig golvet har varit svårt. Jag har ju stukat båda mina fotleder illa och efter detta så blir de stelare helt enkelt.. Trägen vinner dock för nu har de minsann fått full rörlighet igen! :) Övningarna jag körde igår var:

Ben & rumpa
Djupa knäböj 6 set
Knäböj i böjmaskin 4 set
Omvänd hacklift 4 set
Liggande legcurl 4 set
Sneda utfall/ enbensböj i Smith 4 set
Gående utfall med viktplattor 4 set till failure

Efter det här monsterpasset var jag helt död. Kunde knappt ta mig upp för trapporna ut ur gymet, haha. ;) Jag har redan nu sinnesjuk träningsvärk och i rumpan är det som allra värst! :) #win

Grow babies grow! :)
 
Söndagen spenderades sedan med min killar. Vi åt lunch ute, kollade film och myste. Jag fick även hjälp av Peter med att sätta dit mina nya fjärrljus. Vilken skillnad det blev, värsta operationsbelysningen! Nu bländar ni av dirr när ni möter mig, annars tänder jag upp solarna igen och stänger inte av försen ni gör det. Jag har aldrig förlorat ett chickenrace.. Min min må vara liten men mina lampor är stoora och starka! ;) Jag har länge haft problem med att många skiter i att blända av när jag möter dem. Eftersom det knappast varit nån cremé dé lá cremé i mina helljus innan så har de väl många inte brytt sig antar jag.. Nu blir de ändring på det! Mohahahaha! :P


Imorse blev det 7 tunga km morgonprommis med lillen. Värkande ben och rumpa och trött tjej pallrade sig runt denna morgon. Hoppas att jag piggat på mig till i eftermiddag, då är det dags för axlar och biceps med Peter. Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar