- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 29 oktober 2012

Älskade löpning och underbara Leon!

Gomorron allihopa!

Vilken underbar helg jag (vi?) haft! Underbart väder med sool! :) I lördags morse gick jag upp tidigt och knallade 5 km med Lilleman innan frukost och städ.

Vid strax efter nio gav jag mig iväg mot Lambohov för att möta upp resterande del av dagens långpassgäng från NocOut. Enligt GPS:en så var det 7 km till uppsamlingsplatsen och även om jag kom iväg lite senare än jag hade tänkt så borde jag gott och väl hinna dit. Jag sprang iväg i ett lugnt tempo. Efter ett tag insåg jag att det minsann skulle vara längre än 7 km. Sen hittade jag inte heller.. Fick stanna flera gånger efter att jag kom in i Lambohov och plocka fram GPS:en för att se vart jag skulle ta vägen. Till slut kom jag rätt, 1 minut innan vi skulle ge oss iväg. ;) Då hade jag sprungit nästan 9 km istället för de 7 som GPS:en menade att det var (fågelvägen kanske??).

Här är vi (alla utom 3) som sprang i lördags. Jag har precis dykt upp och står och tar på mig mitt pannband (som jag inte hann på vägen dit i stressen). Hösäcken märker inte ens att det tas en bild, haha! Men jag bjuder på den! ;)

Tillsammans sprang vi ett jättemysig runda i mestadels terräng och även en del grusväg denna förmiddag. Det var riktigt trevligt med sällskap och jag njöt för fulla muggar. Efter 16 km så vek jag av hemåt. Irrade återigen runt i lambohov innan jag hittade ut till samma väg som jag kom på. När jag kom hem så hade jag sprungit totalt 35 km istället för de 30 som jag hade räknat med. Det gjorde mig dock inget eftersom vädret var fint och sällskapet hade gett mig fin energi. Snittempot blev 5:42 min/km för passet i sin helhet. :)

Kvällen spenderade jag hemma med Lilleman (valet före festen ;)) och vi myste framför TV:n. Somnade som en stock rätt tidigt och vaknade därefter på söndagen. Eftersom klockan hade ställts tillbaka en timme så kanske det inte var så konstigt. Jag och Lilleman gav oss ut på vår morgonrunda i vilket fall och vi hann både gå den och sedan badade jag Leon innan det var dags att börja tvätta. Effektivt! :)

Jag hann köra två maskiner och laga veckans matlådor innan Peter gick upp (han var ju på fest kvällen innan). Jag körde även mitt prehabprogram igår, nu ska jag minsann inte missa någon vecka. Vill inte få sån där djävulsk träningsvärk som förra veckan igen, haha. ;) Resterande del av dagen var lugn för våran del, mycket skönt. :)

Leon tycker inte att vi behöver byta lakan tydligen, särskilt inte när han ligger i sängen! ;)

Imorse var det åter dags för en löprunda igen. Idag hade jag planerat att springa en längre sträcka i lugnt tempo tillsammans med Leon. Vi drog iväg och oj så glad han var när han märkte att jag inte skulle lämna av honom hemma. :) Jag var noga med att ha koll på Leon hela tiden så han inte stod och luktade alltför länge på ett ställe innan jag kallade in honom så han inte fick så lång sträcka att springa ifatt. Det gick jättebra och han var inte märkbart tröttare efter denna runda än när vi går (då han får lukta hur länge han vill och sedan springa ifatt). Vi stannade bara för att plocka bajs, annars sprang vi hela vägen. Så mysigt att få sällis hela vägen, älskade hund! :) Totalt sprang vi 11,5 km i snittempo 5:46 min/km.

Hoppas er helg varit lika fin som min, dags att ta tag i en ny vecka (som faktiskt blir kort för min del för jag är flexledig på fredag ;)). :)

Kram på er!

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga löppass!!!!
    3,5 grymt!

    SvaraRadera
  2. "En jättemysig runda". På 35 galna km liksom! Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Jag är imponerad av dig :-D

    Jag har ett önskemål som du kanske skulle kunna hjälpa mig med? :-) Skulle du kunna skriva ett inlägg om löparkläder? Vad du använder för några sommar/vintertid... Jag tycker det är skitsvårt nu att klä sig rätt när jag ska ut och springa. Måste införskaffa mig rätt kläder. Använder du vantar?? Jag fryser ofta om händerna.

    Tack på förhand ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he! Tack! :)

      Yes, det ska jag fixa! :)

      Radera