- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 1 oktober 2012

Långpass i regn och ny familjemedlem! :)

Gomorron allihopa!

Jäklar vad det har regnat den här helgen- igen! Är det bara jag som tycker att det regnar VARJE dag nu för tiden?? Vissa dagar mer än andra såklart men jag tror inte jag minns sista det var en hel dag med uppehåll!? Solen har jag bara sett några korta stunder också för den delen.. Ska man behöva gå till solarium eller börja käka tabletter för att inte få D-vitaminbrist eller vad är det frågan om???

I lördags morse så regnade det (som vanligt!?) när jag gick upp, det blev en koratre morgonprommis på 5 km med Lilleman innan frukost och städ där hemma. Långpass stod sedan på agendan och denna dag tänkte jag skita i terrängen (fick nog av att glida runt i lervälling förra helgen..) och satsade på ett asfalt/gruspass istället. Sprang iväg med en lös plan om väg men hade ingen aning om hur den såg ut eller om jag skulle hitta. Det var svårt en bit och jag sprang fel några gånger men till sist så kunde jag springa på utan att plocka upp mobilen var femte minut för att se på GPS:en vart jag var någon stans, haha. ;)

Benen var rätt tunga och vaderna stelare än någonsin till en början. Kändes lite som det blev ett pannbenspass från start för jag var bra sugen på att bara ge upp och springa hem nästan direkt. Det tog mindre än 10 minuter innan jag var helt dyngsur också och det är faktiskt inget vidare att va det så tidigt när man ska va ute länge.. :S Det tog nästan 17 km innan benen mjuknade upp och det började kännas bra. Sen flöt det dock på och kändes bara bättre och bättre. Konstigt de där, när jag borde börja bli trött så blev jag piggare. Visst var musklerna lite trötta på slutet av rundan men det var ändå skönt och det kändes som jag hade orkat bra mycket mer. Jag var dock hemma vid 31 km-sträcket och nöjde mig med detta denna dag. Jag vill helst inte springa så mycket längre för att jag vet att långa långpass sliter men denna dag hade det nog gott bra eftersom jag var så pass fräsch. Jag var ändå trött på vädret och visste att Lilleman väntade på mig där hemma så jag gav upp. Totalt blev alltså passet 31 km och snittempot 5:35 min/km.

Månaden slutade på 293,6 löpta kilometrar och detta är nytt månadsrekord för mig! Som om inte det räckte så kom jag på första plats av alla kvinnor och män på kommuntoppen denna månad. Det har aldrig hänt förrut. Vissa som brukar springa mer har dock sprungit lite mindre denna månad så jag vet ju att det är därför.. Ändå så känns det lite bra ändå. :)

Igår morse så var det (kors i taket) uppehåll när jag och Lilleman gav oss ut på vår morgonrunda. Vi hade uppehåll (även om regnet hängde i luften) hela rundan på 11,5 km. När vi kom hem så blev det att början med tvätten och äta en ordentligt grötfrukost för min del. Till efterrätt blev det ett gäng cashewnötter som blev över sen dagen innan. Ålltså jag är så förtjust i de nötterna! Kan äta ihjäl mig på dem nästan, haha! ;)

Efter diverse fix med bilen, prehab och tvätt så blev det en tur över till Norrköping och mamma vid lunch. Igår kväll hämtade de hem en ny familjemedlem så vi (jag, Peter och Leon) bara var tvungna att träffa. Lillkillen heter Buster och är (idag) 7 månader gammal och av rasen Engelsk Cocker Spaniel (samma som Dixie var).

Sötnöten :)

När jag öppnar dörren hemma hos mamma så kommer han rusande emot mig och jag får 100 pussar direkt! Det räckte för att jag skulle va såld på den lille killen. Han är verkligen helt underbar!! Man kunde verkligen inte tro att han kom så sent kvällen innan till sitt nya hem, han trivdes redan som fisken i vattnet. :) Han var jätteförtjust i Leon också och de lekte ute på gräsmattan ett bra tag innan Leon gav upp, haha. ;) Min damp-hund blev trött! De har aldrig hänt förrut! Vanligtvis så är det den andra hunden som tröttnar på honom och vi har faktiskt bara träffat två hundar under hela hans liv som inte tröttnat på honom (innan detta) och båda var labbe-tikar. De gångerna har ingen utav dem tröttnat och vi har nästan fått bryta isär dem till slut. ;)


Lill-killen och trött-gubben :)

Buster va på Leon hela tiden och skulle slicka honom i mungiporna (visa sig undergiven). Rätt åt Leon att bli lite trackad faktiskt för han har trackat Dixie i flera år när hon inte velat leka med honom. ;)


Det känns verkligen jättebra att Leon och Buster (eller Busse-Bus som jag kallar honom) kommer så bra överens. Det är ju hos mamma jag lämnar Leon när vi åker bort så då är det ju viktigt att det fungerar bra. :)
När vi åkte hem igår eftermiddag så ville jag ha med mig Busse-bus hem, så go var han! Jag vill ju gärna ha två hundar men Peter har sagt ifrån. Han säger att det inte funkar att han ska ha med sig två hundar på jobbet och det förstår jag.. På mitt jobb får man inte ha hund alls pga allergier så den möjligheten finns inte heller. :( Jag arbetar dock på Peter och hoppas kunna övertala honom förr eller senare. Tror han mjukande lite igår dock. ;)

Imorse så regnade det igen när jag och Leon gick upp.. Hade dock bestämt mig för att springa så det var bara att ta på sig kläderna och ge sig ut. Lite regn har ingen dött av. ;) Började med 4,4 km tillsammans med Leon i snittempo 5:31 min/km. Efter detta så lämnade jag av honom och gav mig ut själv. Benen var trötta idag. Hade träningsvärk efter gårdagens prehab och 4 kg extra vätska i kroppen efter all mat jag åt igår (mamma hade bakat äpplepaj, jag behöver nog inte säga mer.. Eller det var nog inte bara vätska utan en massa av maten låg säkert kvar i magen också, haha! ;)) och det gjorde att löpningen gick tungt.. Jag har även börjat få problem med min knöl på vänsterfoten (har på båda fötterna men länge sen jag hade problem med någon utav dem nu sen jag fick inlägg i skorna..) igen.. Det kom efter långpasset i lördags där skorna troligtvis satt åt för hårt för den svullnade upp och började ömma efteråt. :( Det har inte lagt sig och ömmar när jag har skor trots att jag snörar upp dem så mycket jag bara kan. :( Som om inte det räckte så regnade det rejält ute nu också och det gjorde inte det hela roligare.. Totalt blev rundan 8 km och snittempot 5:11 min/km. Jag ska dock inte klaga för jag kan ju springa och är inte skadad och borde vara tacksam. Bara tanken på att inte få göra det gör mig ledsen och jag lider verkligen med de som är skadade och inte kan. :(

Nu kan det regna resten av dagen för jag ska va inne och jobba. Men bara för det så lär det väl vara uppehåll och sol istället. ;) I eftermiddag väntar (nog) gymet igen. Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Men gud så lik Leon är Zelda - tänk om de är syskon. Se i bloggen:
    http://www.peterholgersson.se/2012/09/15/pinnar/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska gå in och kolla direkt! :)

      Radera