- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 12 oktober 2012

Tankar om att frysa ihjäl

Gomorron allihopa!

Idag önskar jag att jag hade lite (mycket) mer späck på kroppen.. Det är sinnesjukt kallt ute! Var nollan när jag gick ut med Lilleman imorse, iklädd vinterstass med tjock jacka, underställ, fodrade tights, tjock tröja, mössa,luva och dubbla vantar. Detta räckte inte hela vägen kan vi väl säga! Efter en timme ute så kändes det som att temperaturen sjönk ytterligare några grader bara sådär (strax innan fem!?) och jag blev en vandrande ispinne! Detta trots alla mina kläder och ett högt tempo.. När jag kom hem kollade jag termometern, -2!!! Det är snart mitten av oktober, WTF?? Vet inte hur mycket mer kläder jag kan ta på mig och fortfarande kunna röra mig framåt? Michelingubbe gånger 2?? Jag börjar tvivla på att jag kommer överleva vintern!!



Förr (innan jag blev träningsnarko och var en soffpotatis) så frös jag aldrig på det här sättet. Min excellenta slutledningsförmåga säger mig alltså att det måste vara bristen på fett på min kropp som fått mig så sjukt frusen. Hur fort kan man göda upp sig till en fettprocent på minst 25 (helst 30) % måntro? Det enda negativa så som jag ser det nu till vintern (när ändå ingen utom Peter ser mig utan kläder och han får stå ut) är att jag troligtvis skulle få sluta upp med löpningen (med tanke på hur ont jag fick efter semseterresan med viktuppgången). Det är i och för sig illa i sig eftersom jag älskar att springa.. Men jag kan ju ändå inte springa om jag fryser ihjäl ute eller!?

Idag är jag extra tacksam för att:
1. jag kom ihåg att sätta på frostskyddet på framrutan igår och därav slapp att skrapa rutorna imorse. :)
2. Blå Faran har världens grymmaste rumpvärme! Här snackar vi så grym, att det luktar grillad rumpstek (troligen världens godaste) när jag kommer fram till jobbet på morgonen. ;)
















Idag önskar jag att:
1. benen återhämtar sig och kan leverera i helgen, trots den sjukt dåliga formen.

Nu är det dags att jobba lite. I eftermiddag väntar storhandling och vila (kom igen benen!!). Ha en fin fredag allihopa!

Kram C

2 kommentarer:

  1. ;O) Lider med dig, hatar också att frysa, det är väl såhär år man borde emigrera eller?
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de är ju en idé.. Ska ta en rejäl funderare tror jag..

      Desamma! :)

      Radera