- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 4 oktober 2012

Stark och nöjd!

Gomorron allihopa!

Nu är jag åter tillbaka på jobbet, ingen sovmorgon idag inte. ;) Styrkan igår gick jättebra och jag tror att det var mitt grötmellis som gjorde det. Hade ju tid igår att ställa mig och fixa ordentligt mellis och få i mig det i tid till skillnad från alla andra dagar när jag kastar i mig bananer och protein precis innan passet (kroppen hinner då inte tillgodogöra sig till träningen men jag slipper åtminstone vara hungrig..). :)

Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Stångrodd med omvänt grepp 6 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Stångcurl (med samma stång som stångrodden fast lättare vikt) 6 set
Hammercurl med tricepsstång 4 set

Mage
Mördarövningen 4 set
Sneda crunches på mördarbänken 2 set (måånga reps)

Tri-setade stångrodden, stångcurlen och magövningarna även denna gång. Blev ett högt tempo och en total urladdning. Svetten bara rann och jag mådde kanoners. :)


Imorse så försov jag mig lite grann.. Hade svårt att sova igår eftersom jag sovit lite mer natten innan. Vaknade när klockan ringde men kände mig så sjukt trött så jag ställde om den på snozze en gång till.. Trodde jag! Tydligen hade jag ändrat om larmet så det bara skulle ringa på måndagar där när jag halvsov, haha! Som tur var så vaknade jag till 20 minuter senare och insåg mitt misstag. :) Studsade upp och kastade på mig kläderna och gav mig ut. Blev det vanliga rundan på 11,5 km med Lilleman i ett högt tempo och regnet (som låg i luften) höll sig borta ända fram tills lutet av rundan då det började lite grann. Tacksam över att jag slapp det som kom sen när jag åkte till jobbet.. Jäklar va det regnade! Då var jag tacksam att jag satt i en bil och inte cyklade eller gick till jobbet kan jag lova. ;)

I eftermiddag har jag tänkt att springa en runda igen. Har inte planerat något speciellt utan tar det som det kommer. :)

Hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. De är den absolut bästa övningen för hela magen!:) Man ligger på en bänk nedfälld till vågrätt på rygg. Sedan ligger man så pass långt ner så rumpan är precis vid kanten på bänken och håller i med armarna i bänken liksom bakom/under sig. Sedan lyfter man ben och rumpa så långt upp det går (så knänan nästan slår i pannan) och sedan går man tillbaka jäättelååångsamt med benen raka tills man är vågrät igen. Då vänder man och börjar om. Man måste göra övningen sjukt långsamt på tillbakavägen för att det verkligen ska ta, att göra den fort är ingen match. ;) Jag ska försöka få peter att filma mig när jag gör den så kan jag lägga upp! Lite svårt att förklara i text! :S

      Övningen tar från precis under revbenen och sedan så långt ner som det går (om du förstår vad jag menar ;)). Den är sjukt effektiv och man behöver inte många set för att få en träningsvärk som håller i sig flera dagar. :)

      Radera
    2. Åh, deeeen! Viiiidrig!! Jag har kört den många gånger när jag tränade Kung Fu. Visste inte att den kallades mördarövningen, men det kan jag förstå :-P Men som du säger, väldigt effektiv!

      Ja men det skulle vara skitkul om du filmade lite ur ett träningspass och la upp här!

      Radera
    3. Den kallas nog för något annat, det är bara mitt namn för den. ;) Jag brukar associera till hur jävlig en övning är när jag "döper" den. ;)

      Jag ska försöka! Men Peter är lite svår att få att ta bilder o så för han tycker de är så töntigt (med bloggen med). ;) Lite svårt att ta på sig själv när man kör. Ska gå på honom lite så får han ställa upp. Ingen film- inget mys!? ;)

      Radera
    4. Aha, I see ;-)

      Ja, på honom bara! Det finns ingen bättre deal ;-P Det var så jag fick välja Alice andranamn, haha. Han tyckte Noelia lät som en karaktär ur Avatar!

      Radera