- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 3 oktober 2012

Jobbiga tusingar och skön jobbdag

Hej allihopa!

Blev ett löppass för min del igår.. Trots min otur med dagsformen på tisdagar (som visade sig skulle hålla i sig) så bestämde jag mig för att köra tusingar. Tanken var inte att köra skiten ur mig utan låta dagsformen bestämma.

Började med 3 km uppjogg i 5:09-tempo och benen kändes relativt pigga. Sedan var de dags för intervallerna. Tanken var 6 x 1 km med 1 min vila. Första gick relativt smärtfritt dock något långsammare än vanligt. Även andra och tredje kändes ok även om vaderna började kännas på slutet av den tredje. Under den fjärde så gick det utför dock. Efter bara ett par 100 meter så var vaderna som fiolsträngar och jag fick kämpa som ett djur för att ta mig framåt. Den femte gick sämre än sämst och jag var beredd att ge upp.. Envis som jag är så bestämde jag mig dock för att köra den sista också. Den lyckades jag få upp tempot lite på igen men när jag var klar ville jag helst bara lägga mig ner och dö!

Så gick det med de passet och tanken om att inte köra skiten ur mig.. Så mycket slit för tider som jag borde göra lätt. :( Jag är besviken men borde nig inse att jag helt enkelt är för sliten på tisdagar för att göra bra ifrån mig.. Men det som inte dödar härdar eller? Snitttempot på intervallpasset blev i vilket fall 4:12 min/km.

Efter avslutat pass var jag (självklart) långt hemifrån så fick jogga ner hela 5 km innan jag var hemma. Det tog 3,5 km innan stumheten i vaderna började släppa.. Inte ok!! Snittempot blev 5:18 min/km men då gick de första 3,5 betydligt långsammare än de sista..

Imorse gick jag upp som vanligt och knallade 11,5 km med Lilleman. Efteråt åkte han och husse till jobbet och jag la mig ytterligare en stund. Idag var det dags för en dag på Länsstyrelsen igen vilket innebar sovmorgon. :)

Jag är redan hemma så det blev en kort jobbdag för mig. :) Känns rätt skönt efter gårdagens slitpass måste jag säga. Nu har jag lyxat till de med gröt (som jag älskar) till mellis och väntar på att Peter ska komma hem så vi kan gå till gymet och köra lite rygg, biceps och mage. Till kvällen väntar ytterligare lyx i form av onsdagskebab- mumma! :)

Imorse hade jag lite tid över i dagsljus så det blev en liten formbild. :)

5 kommentarer:

  1. 4:12?????? Haha! Du är helt otrolig! Shit, jag kryper ju fram jämfört med dig ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Det är faktiskt lite för långsamt för mig vanligtvis. ;) Men ju mer man tränar desto bättre blir man! Sen springer jag ju inte så fort när jag springer vanligt såklart. ;)

      Radera
    2. Vad är din snabbaste tid? :-) och hur snabbt springer du när du springer vanligt?

      Radera
    3. Mina snabbaste tider på lopp hittils är 21:29 på 5 km, 44:42 min milen och 1:42 på halvmara. Hoppas kunna putsa på dem allihop så småningom. :) När jag springer vanligt distans (i bekvämlighetstempo runt 8-10 km) ligger jag på typ 5-5:10 min/km i snitt idag. Det är ett skönt tempo. Sen går såklart tempot ner i terräng och även på långpassen när jag tränar uthållighet (det sliter mer ju fortare man springer när man springer långt).

      Radera
    4. Wow! :-) Snacka om att jag blir peppad på att förbättra mina tider!! Tack :-D

      Radera