- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 31 oktober 2012

Nu springer vi!

Gomorron allihopa!

Igår eftermiddag så var det dags för en löprunda igen. Kände mig rätt opeppad när jag tittade ut i mörkret men drog på mig reflexvästen och stack iväg. Det var skönt att komma ut även om jag föredrar ljuset. Den vanliga tisdagsformen var på plats som vanligt men det gjorde inget eftersom jag ändå bara tänkt mig ett skönt distanspass. Igår var första eftermiddagspasset i mörker och själva målet var att ta sig ut kan man väl säga. ;) Jag var glad äöver att jag hade på mig reflexvästen för det finns många därute som cyklar som idioter utan lyse och även om det finns gatlysen så syns man dåligt i mörkret i mörka kläder.. Tänkte på det när jag passerade gångare utan reflexer, de syntes knappt innan jag nästan var framme vid dem.. Tänk då de som kommer på cykel i världens fart! Använd reflexer säger jag bara! Jag var ju som sagt i en nästan självlysade gul nyans så mig såg de på avstånd som tur var. :) Blev en fin runda (som jag vet för jag sprungit där förrut, inte såg jag mycket av omgivningen i mörkret :() på 12,23 km i snittempo 5:20 min/km. Alldeles lagom denna eftermiddag. :)

Gårdagen "outfit" med och utan blixt. Syns man finns man! :)


Igår kväll såg jag att jag hade exakt 5,3 km kvar till att ha sprungit 30 mil denna månad. Då blev jag sugen på att fixa 30-gränsen. Man vet ju aldrig när man kommer vara så nära igen!? Idag var sista dagen att springa dessa på om jag skulle fixa målet så därför bytte jag ut morgonens prommis mot en jogg med Leon istället. Hann bara få i mig ett mindre mål mat igår innan jag la mig (som kanske innehöll hälften av vad jag gjorde av med på löppasset tidigare) vilket gjorde att jag var sjukt energilös imorse. Detta är inte bästa upplägget för en morgonjogg innan frukost. ;) Gav mig ändå iväg och joggade i ett långsamt tempo så jag skulle orka hela vägen. Lilleman var stark och pigg och börjar komma in i springvanorna nu. Det var endast i början av passet som jag fick kalla in honom några gånger, annars så sprang han i närheten av mig och gjorde endast korta pauser resterande del av löprundan. Vi sprang den vanliga morgonprommisrundan som alltså är 11,5 km och snittempot blev 5:56 min/km. Inte fort de inte men det var ju inte meningen heller. Nu har jag alltså nått målet på + 30 mil denna månad och det hela slutade på 306, 2 km och nytt PB. :)

I eftermiddag väntar ett gympass med Peter igen och därefter kebabmys. Ska bli skönt att fylla upp depåerna lite efter att löpning de senaste dygnet. Har redan ätit extra gröt och ett extra äpple men vet att jag kommer va hungrigare än vanligt hela dagen. Min förbränning går lätt upp på högsta fart när jag tränar lite extra. :)

Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Ja, reflexer är något jag måste ordna! Både till mig och Minos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har reflexsele på Leon och sedan en blinkis fastsatt i den på ryggen. Det är en militärblinkis som syns på 500 m håll så han syns kan man väl säga. ;) Ett måste om man ska ha hunden lös i mörker tycker jag. Leon går ju alltid lös, både när vi springer och går. :)

      Radera