- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 25 oktober 2012

Born to run

Gomorron!

Jag visste väl det! Igår så gav jag mig ut på en löptur på vinst eller förlust med den där jäkla benhinneinflammationen. Precis som jag hade förväntat mig så kändes det ingenting i benhinnan!! Så oerhört skönt att få röra sig utan att det gör svinont, första gången på hela dagen! Jag är tydligen född till att springa, inte gå. ;) Fast mina vader skulle nog egentligen till någon kroppsbyggare för de hamnade nog lite fel på mig. Alldeles för stora till min kropp och tjurigast i världen när det gäller att springa. De accepterar att springa långsamt men så fort det går lite fortare så tjurar de ihop fullständigt. Snacka om surkart! Jag hoppas dock att de till slut accepterar det hela och visst har de blivit bättre till och från. ;)



Jag hade ju inga planer på något pass igår men när jag började springa (och det inte gjorde ont i benhinnorna) så bestämde jag mig för att ta ett litet snabbdistans. Värmde upp i 2,6 km innan jag gav mig iväg. Benen kändes pigga under uppjoggen men när jag började springa på lite så kändes det att framsida lår inte var helt rehabiliterade från träningsvärken.. Funkade ändå rätt bra att springa plant och uppför, nedför gjorde det ont vilket resulterade att jag fick ta det lugnare då. Vanligtvis brukar jag ju öka i nedförsbackar när jag springer fort men idag fick det bli tvärtom. Höll ett jämnt och skönt högt tempo och detta kändes bra de första 3 km, sedan var låren ganska slitna och tempot kändes nog så jobbigt (mer som sub 4:20) de sista tre. Totalt sprang jag 6 km i ett snittempo4:26 min/km. Efter avslutad snabbdistans så blev det 3,5 km nerjogg hem igen.

Imorse kändes benhinneinflammationen bättre och jag gav mig som vanligt ut på morgonrundan med Lilleman. Fokuserade på att belasta framfoten och inte spänna benhinnan och då kändes det helt ok. Det är dock ganska svårt att gå fort på framfoten om vi säger så. En liten utmaning kan vi väl säga. Såg nog ganska rolig ut också men som tur är så är det mörkt och bara jag och lillen som är ute så tidigt. ;)

I eftermiddag så ska jag ta en liten löptur tillsammans med Peter igen efter jobbet. Ska bli trevligt med lite sällis. :)

hoppas ni får en fin torsdag! :)

Kram C

1 kommentar: