- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 23 februari 2012

Mysdistans och snabbpass på bandet

Gomorron alla glada! :)

Vilket väder vi har idag! Jag fick hålla i ratten på vägen till jobbet imorse kan jag lova! När det stormade och regnade som värst så var ju (självklart) jag och Blå Faran tvungna att ge oss iväg till jobbet. Det gick bra dock, man kan lita på min lilla blå lättviktare även om han nog idag var ganska tacksam att han har en "stark mamma" som kunde hjälpa honom att hålla sig kvar på vägen. ;)

Kände mig faktiskt piggare sen igår när jag kom hem. :) Bytte om och gav mig ut. Det regande bara lite grann och det tycker jag bara är skönt. Sprang dit benen bar mig och höll ett lågt och skönt mystempo hela rundan som till slut blev 11,21 km. Jag är riktigt nöjd med mig själv då jag verkligen höll mig från att pressa mig hela rundan.  Det är sådana här pass som man lever för, så underbar känsla helt enkelt.

Att det kan finnas något som är så bra för dig som även är så kul. :)

Imorse lät det som fönstren skulle gå sönder när jag gick upp. Finns dock inget dåligt väder när man har hund så det var bara att klä på sig och ge sig ut. jag var dock glad att det var just torsdag idag eftersom det är en av de mornar när jag och Lilleman går en kortare runda för att jag ska hinna springa också. Blev 4 km med Lillen och jag tror att han var lika glad som jag att det inte blev längre idag. ;) Som ni förstår så var det inte att tala om att ge sig ut på ett snabbpass i det här ovädret så jag bytte om och gick till gymet.

Idag stod det snabbdistans på schemat och uppdelning i två trösklar. Första på 4 km och andra på 2 km. Började med 1 km uppvärmning innan jag började första tröskeln. Sprang på i ett bra och jämt tempo. Det var jobbigt men inte för jobbigt. Efter de första 4 km så vilade jag 2 min innan jag började tröskel nummer två. Denna sprang jag snabbare men även här i ett jämt tempo. Nu började det kännas i benen att jag sprang för mindre än 12 timmar sedan. Var ganska tungt på slutet men skam den som ger sig! ;) Efter att ha avslutat de sista 2 km så blev det 1,5 km nerjogg innan jag stretchade och begav mig hemåt i ovädret. Totalt blev alltså rundan 8,5 km och jag är riktigt nöjd med passet.

Nu gäller det att vila upp sig till lördagens långpass. Hoppas på bra och varmt väder denna lördag. Länge sedan jag sprang en lördagsmorgon utan att antingen frysa eller få andningssvårigheter på grund av kylan.. Men nu verkar det som att vintern är över och våren är på ingång! Ingen är gladare än jag! :) Ser fram emot alla sköna (och jobbiga) utomhuspass här under våren. Behöver komma ut och få köra snabbpass ute nu så jag vänjer mig innan årets första tävling i slutet av mars. Som ni vet så har jag ju mycket lättare att springa på löpband så jag behöver träna upp mig att va lika snabb utomhus (med vindmotstånd och höjdskillander), det är målet! :)

I efetrmiddag väntar axlar och triceps på gymet som vanligt, hoppas jag är lite piggare och starkare än i tisdags. :)

Ha en underbar torsdag! :)

Kramar C

3 kommentarer:

  1. Vilket härligt löppass du fick till igår kväll, själv kom aldrig ut och idag har jag feber och ont i halsen grrrrrrrrrrr. Ser ju helt underbart ut ute, perfekt löpväder, gissa hur sugen jag är. Men som du skriver våren måste ju vara på väg nu ju!!!

    Man kan ALDRIG ha förmycket träningskläder!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var helt underbart! :) Va tråkigt att du blivit sjuk! :( Hoppas du blir frisk fort! :) Ja, idag är en sån där dag när man önskade att man inte jobbade. ;) Nu hoppas vi på massor av sådan här dagar i vår! :)

    Och jag håller verkligen med dig om kläderna! ;) Krya på dig!

    SvaraRadera