- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 20 februari 2012

Utförligare fettmätning/ kalipermätning

I helgen gjorde jag ännu en kalipermätning som var utförligare än den 4-punktsmätningen som gjordes förra lördagen. Jag gjorde även denna hos samma person för att resultatet skulle bli så bra som möjligt. Denna gång mättes 10 punkter, biceps, tricpes, supraliac (vid höftbenet), mage (nedanför naveln), lår, vad, subscapular (övre rygg), midaxillary (under bröstet), bröst och nedre rygg. Se bild nedan (+triceps).




Jag hade ju som ni vet gått ner ytterligare 3 hekto denna vecka och det var bara fett då mina mått hade minskat och min totala fettvikt med just 3 hekto. Resultaten av mätningen sattes sedan in i beräkningsmodeller för att få resultatet med olika andelar punkter medräknade.

Jackson & Pollock
3-punkts 13,87%
4-punkts 12,41%
7-punkts 12,31%

Jackson & Pollock ska vara bäst lämpad för de som har en relativt låg fettprocent (som jag) men de har ingen 9-punktsuträkning så då fick en annan modell användas, Parillos 9-punkt. Denna tar tydligen inte hänsyn till lika många parametrar (som t ex kön) som Jackson & Pollock, vilket inte ger ett lika exakt resultat.

Parillo
9-punkts 13,14%

Så vad man kan säga är att värdet blir (bör bli) lägre ju flera parametrar som man tar hänsyn till. Ju färre parametrar som används desto högre värden då parametrarna som används (självklart) är de som brukar vara fetast på en kvinna i mitt fall. Eftersom jag har typisk kvinlig fettfördelning så stämmer detta ganska bra på mig.

Kontentan av detta är att jag ligger väldigt lågt och ska inte sänka min fettprocent mer. Kan ju dock hålla min höga träningsnivå och mår bra på denna procent så då finns det ingen anledning att fläska på sig heller. So it will be! Jag kan inte bli en lättviktare helt enkelt, bara att acceptera fakta och vara glad över att man tydligen är ett sån´t muskelknippe. ;)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar