- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 3 februari 2012

Vikten och maten

Denna vecka hade jag lycktas riktigt bra! Imorse stod vågen på -0,6 kg sedan förra fredagen. :) "De var väl inte så mycket" säger ni då, men det är det! Eftersom jag inte hade mycket överskott till att börja med så är det riktigt bra. Särskilt när jag bara gått ner 1 hekto i veckan de senaste veckorna. :) Jag vill ju som sagt förlora så lite muskelvikt som möjligt och då måste det gå långsamt.. Nu är det 2 hekto kvar till mitt delmål när jag ska se hur jag ser ut (för jag vill inte se mager ut) och då överväga att gå ner ett kilo till. Tror att det lutar åt ett kilo till (om det går) för jag tycker inte att jag ser direkt benig ut nu. :)

Att jag har valt att ner lite i vikt är inte för att jag tyckte jag var tjock från början utan endast för tung och det är för löpningen skull. Varje kilo gör skillnad och jag vill hitta ett mellanting av att vara vältränad med en del muskler och samtidigt ganska lätt och smidig. För mig i dagsläget så är löpningen roligast och då är det vad jag prioriterar helt enkelt. :)

Vad äter hon nu då när hon går ner i vikt? Svälter hon sig?

Nej, absolut inte!! Jag ska ge er ett exempel hur en matdag ser ut för mig:

03:50 Innan morgonprommis
BCAA-drink (Extend) och lite koffein

Vid morgonlöpning äter jag även 1 proteindrink med pure carbs i, 1 BCAA-drink och 1 banan när jag är hemma och byter om efter morgonprommisen.

06:00 Frukost
1 proteindrink blandat med mjölk
Gröt gjord på havregryn, råggryn och vatten (en rejäl portion). Smaksätter denna med lite Fun Light Apear och en massa kanel. Till denna äter jag minimjölk och en massa gojibär.

09:30 Mellanmål
1 burk kvarg blandat med fun light, the

12:00 Lunch
Vanligt mat t ex lövbiffgryta med ris eller chilli con carne. Samma som jag åt tidigare, bara lite mindre mängd av allt (jag äter normalt sett väldigt mycket). Jag lagar alltid maten själv och tänker på vad jag har i så att det blir bra näringsvärde i det jag stoppar i mig. Sen äter nästan alltid vanligt långkorning ris. Tycker det är bäst att träna på helt enkelt och sen är det gott dessutom. Perfa! :)

14:30 Mellanmål
1 äpple

16:50 (cirkus) Innan träning
1 BCAA-drink
1 Proteindrink
1 banan

Om jag inte tränar (som i eftermiddag) så tar jag endast en proteindrink när jag kommer hem.

18:30 Kvällsmål
Vanlig mat fast jag utesluter kolhydrater som potatis, ris pasta. Vanligen kyckling eller köttfärs med någon grönsaksblandning. Detta är också det sista målet jag äter, går ju och lägger mig tidigt eftersom jag går upp liite tidigare än de flesta på mornarna. ;)

Min morgongröt. Normalt sett är det ju inte gul utan denna gång hade jag saffran i också för att det var jul. Gillar att experimentera lite med smakerna ibland. :)

På helgerna äter jag mer fritt och vad jag är sugen på även om jag undviker skit-mat (som pizza, hamburgare etc). Det är ingen bra mat att träna på helt enkelt! Här äter jag även mycket mat och har inga begränsningar på portionerna (ej heller gällande kolhydraterna på kvällstid). Fyller på alla lager helt enkelt! Vanligtvis så tränar jag ju även ganska mycket på helgerna så då är det bra med ordentligt med energi i kroppen. :) 1 "frimål" i veckan har jag när jag äter vad jag vill och hur mycket jag vill av detta. Vanligtvis blir det en pizza på söndagskvällen. Då är det mycket pizza, jag och min karl delar på en familje. Ha ha! ;)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar