Lussebullar a´la C
1 dl olivolja
0,5 l minimjölk
50 g jäst
250 g kvarg
2 pkt saffran (1 gram)
1,5 dl sötningsmedel
0,5 tsk salt
0,7 l Bake-pro (bakprotein)
1 l vetemjöl special (proteinberikat, finns på ICA)
1 ägg (ytterligare 1 till penslingen)
Rör ut jästen i bunken och häll en skvätt av mjölken. Tillsätt ett lätt vispat ägg och kvarg. Värm oljan i en kastrull, häll i resten av mjölken och degspadet i bunken. Tillsätt till saffran, Bake-pro, en större del av mjölet, sötningsmedlet och saltet.
Arbeta ut degen tills den blir smidig och släpper bunken. Strö över lite mjöl, låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 1 timme). Lägg degen på mjölat bakbord och forma lussekatter. Lägg dem på bakplåtspapper, pensla med ägg.
Grädda mitt i ugnen 8-10 min 225-250 grader. Klart! :)
Världens fulaste lussebullar? Ja, de blev ju i alla fall gula.. Goda som attans var de i alla fall. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar