- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 7 december 2011

Löpteknik för att minska halkrisken?

Har fått nys om en löpteknik som ska minska risken att halka när det är halt ute. Efter att ha tittat på en instruktionsfilm så är det inte så svårt att tillämpa då jag redan löper på detta sätt nu för tiden (eller försöker i vilket fall ;)) Ingen häl-löpning här inte. :) Men vill ändå tipsa er andra om detta, aldrig fel att förbättra sin löpteknik. :)

Tekniken kallas Pose-metoden. Det är en löpteknik utvecklad av Dr Nicholas Romanov som i korthet går ut på att man utnyttjar gravitationen och endast gör det som krävs för att inte slå i marken.

Löpning i dess bästa form, enligt Romanov, består av fall (fall), position (pose) och drag (pull). Alla andra rörelser bidrar bara till att försämra löptekniken.

Ett videoklipp som visar skillnaderna mellan denna metod och "vanlig hällöpning".

Ett videoklipp när metoden används för att springa på is. :)

Huruvida denna teknik är bättre eller inte när det är halt ute vet jag inte.. Löpte inte ute något förra vinterna när jag hade annan löpteknik och har inte varit ute på halt underlag än i år.. Men kan tänka mig att det är lättare att få fäste när man landar direkt under kroppen istället för framför. Om man bara sträcker på ryggen när man springer så har man kommit lång väg för att kunna löpa på detta sätt. Har redan skrivit ett inlägg om detta ( "Vikten av ett korrekt löpsteg") som finns under kategorin träningstips. :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar