- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 27 februari 2012

Ettårsdagen och intervallfirande

Godmorgon alla glada måndagsälskare! ;)

Blev inte mycket sömn för mig natten mellan lördag och söndag (precis som alla nätter tidigare under veckan kan tilläggas).. Vi låg och kollade på film till sena natten och sedan sova jag väldigt oroligt av någon anledning. :( Hur som haver så var det bara att gå upp vid strax efter fem för att hinna gå långis med Lilleman innan tvättstugan 7.00. 11, 5 km i flera minusgrader blev det. Kollade inte termometern innan jag gav mig iväg så jag höll boksatvligen på att frysa häcken av mig hela rundan.. :S Är huvudet dumt.. Vi tog oss i vilket fall runt i ett rasande tempo (för att hålla värmen) och ingen var gladare än jag när vi väl kom in i värmen igen. :)

Skötte första delen av tvätten och käkade en rejäl grötfrukost innan min sambo gick upp och tog över tvättjänstgöringen så jag fick lägga mig och vila lite innan mitt planerade intervallpass. :)

När jag vilat en timme så gick jag åter upp och klädde om. Nu var det endast nån minus ute och solen sken. Perfekt väder för intervaller. :) Hade redan kollat ut en plats där jag kunde springa som var relativt flack och borde passa bra för intervallerna. Idag stod det 3 km + 2 km + 1 km på schemat. Värmde upp med 3 km jogg till stället där jag tänkt springa för att sedan starta första intervallen. Kände mig ganska sliten i kroppen efter sömnbristen och benen var lite slitna efter gårdagens långpass. Envis som jag är så sprang jag ändå på rejält och lyckades hålla ett bra tempo hela intervallen, trots motvind. Efter denna väntade 3 min vila innan det var dags för nästa som "bara" var 2 km, hur jobbigt kan det vara när man klarat 3 nyss!? ;) Jo, det kan vara ganska jobbigt, haha! Gick ändå ganska bra, hade ju inte motvind nu vilket helt klart gjorde det lättare och jag höll samma tempo som första intervallen. Nu var det endast 2 min vila och när jag stod där och flåsade så undrade jag hur i världen jag skulle orka med den sista intervallen? Jag var ju helt slut redan nu!? Sen tänkte jag att det är ju blott en endaste liten kilometer kvar, det är bara att köra! Och det gjorde jag. Lyckades återigen hålla nästan (tom med några sekunder snabbare) tempo på även denna intervall. Nu fick jag enligt schemat 1 min vila innan nerjoggen och den tog jag till vara på, lutand mot ett staket för jag var osäker på om jag skulle orka stå upp själv. ;) Nerjoggen blev sedan 3,32 km i ett fasligt lugnt tempo. Joggade verkligen jättelångsamt hela vägen hem och njöt verkligen av den underbara solen. Röd som en tomat i huvudet, folk lär ju undrat hur jag kunde se ut så när jag sprang så långsamt, haha. ;) Det bjuder jag på! :) Väl hemma så stretchade jag mina stackars ben ordentligt innan den sköna duschen väntade på mig. :)

Jag är verkligen stolt över mig själv som lyckades så pass bra igår trots att mina förutsättningar inte var de bästa. Att kunna pressa sig själv hårt trots att varenda fiber i kroppen säger att den inte vill är en konst och det har jag verkligen tränat på att bli bra på. När jag vill ge upp så säger jag bara nej till mig själv och trycker på ännu hårdare. Att ge mig innan jag gjort vad jag ska finns inte på kartan. :)



Igår var det även 1 år sedan jag var onykter sist, på dagen. :) Nåt glas vin har ju druckits under detta år men jag har inte varit onykter en enda gång. Har verkligen aldrig mått bättre och saknar inte alkoholen ett enda dugg. Träningen är mitt liv nu och att förstöra det jag kämpar för bara att va full då och då är inte värt det. Efter en utekväll så är inte kroppen normal på flera dagar och det känns som att kasta en massa hård träning i sjön. :(

Imorse så var det återigen minusgrader (hela 6!!) när jag och Lilleman gav oss ut. Hade på mig rejält med kläder idag dock så ag frös inte. :) Intervallpasset kändes i benen, det var rätt stumma kan man väl säga. Hoppas att benpasset i eftermiddag går bra. Är jag för dålig så blir det troligtvis bara en liten återhämtningsjogg, vi får se hur allt känns i eftermiddag. :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Grattis på årsdagen! För min del är det 58 dagar utan socker/godis/läsk/saft/alkohol idag =)

    SvaraRadera
  2. Grattis till dig också! :) Va duktig du är! :) Jag har också slutat med godis, min sista dag jag åt var den 2 januari i år. Synd att jag inte hoppade den dagen också så hade jag kunnat säga att jag inte ätit nåt i år. ;) Läsk och saft tror jag inte att jag klarar mig utan dock (men dricker iaf sockerfritt) så du är allt lite bättre än mig. :) Lycka till i fortsättningen!

    SvaraRadera