- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 27 april 2012

Norska superintervaller

Gomorron! :)

Intervallerna igår gick helt ok trots lite strul med baksida lår och tjockskor på fötterna. :)  På schemat stod norska superintervaller som innebär 4 x 4 min med 3 min vila. Intervallerna skulle ligga strax över mjölksyratröskeln och ca 10 sekunder långsammare än vad 400-meters intervallerna låg på förra veckan. Det innebar strax över 1 km på 4 min för min (och min kompanjon Lisas) del (03:58 min/km) och det lyckades vi med. :)

Började ladda för passet när jag kom hem från jobbet med att trycka i mig havrgrynsgröt på 3 (??) dl gryn, massa gojibär och mjölk.. Jag blev ganska mätt kan jag säga.. ;) Började passet med att värma upp med att sprnga till arenan. Där fortsatte jag sedan att värma upp tillsammans me klubben (med havregrynsgröten i halsen hela tiden kan tilläggas ;)). Totalt blev uppjoggen 4,10 km, precis som förra veckan. :) Alla intervallerna gick sedan bra och det var nog ett lagom tempo för oss. Betydligt skönare tempo än förra veckan. Har kommit fram till att jag inte är någon kortdistansare utan föredrar längre intervaller i något lägre tempo. Sista intervallen var rätt mycket tyngre än de första tre då det börjat blåsa massor och spöregna. Kastvindar gjorde så att det kändes som man inte kom någonstans bitvis. Vi kämpade ändå på och lyckades även få ut en bra km sista intervall också. Viljan kan bestiga berg! :) Totalt blev intervallpasset 4,09 km. Jag är jättenöjd med detta och överlycklig att jag inte var tvungen att stanna och spy gröt en enda gång trots att jag kände mig ganska tung på grund av detta bitvis (som nog inte är så svårt att förstå). ;) Det här passet tog inte lika hårt på mig som förra veckans utan kände mig oförskämt pigg efteråt vilket känns skönt. Troligtvis då jag är vanare att springa i ett något lägre högt tempo som det var denna vecka. :) Nerjoggen blev sedan ett varv kring arenan med Lisa och sedan vägen hem, totalt 2,4 km. Gårdagens pass blev alltså i sin helhet 10,59 km.

Här är intervallertiderna från igår. :)

Både förra och denna veckan så har jag sprungit intervallerna tillsammans med en tjej i klubben som heter Lisa. Vi är väldigt jämna och kan springa tillsammans och det passar perfekt. Som om inte det räcker så är hon så där underbar och trevlig också. :) Även hon ska springa halvmaran på tisdag så vi ska försöka springa ihop. Hon har dock sprungit flera halvmaror innan och tränat mer långdistans (och löpning övervhuvudtaget visserligen) än mig så jag är inte helt säker på att jag lyckas hänga med henne hela halvmaran.. Kommer dock göra ett försök, får sänka tempot om det inte fungerar. Än vet jag ju inte hur det är med baksida lår tills tävingsdagen heller. Det kändes ändå ok igår även om jag kände av det en del, särskilt i sista intervallen när jag fick kämpa så hårt för att hålla tempot i motvind och pissregn.. Fick dock tipset av tränaren Håkan att stretcha ordentligt när jag kom hem vilket jag gjorde. Då menar jag säkert 3 ggr så länge som jag brukar just på den sidan. Känns bättre idag måste jag säga, även om det fortfarande känns.. Dock så kom inte problemen efter förra torsdagens pass försen till fredagskvällen. Då kunde jag ju knappt gå så ont hade jag.. Så det är bara och vänta och se hur allt är tills ikväll. Hoppas på det bästa såklart! :)

Precis innan "avfärd" igår. :)

Sov inte ett dyft inatt heller precis som förra veckan efter intervallerna.. Min kropp går på högvarv efter ett sådant här pass och det är verkligen omöjligt att somna.. Så jag låg vaken hela natten. Somnade trots allt typ 40 min (det var kl sista gången jag tittade på den) innan jag skulle gå upp så ni kan ju förstå hur trött jag var då när klockan ringde!? Det var bara att gå upp för Lilleman ville ju ut och röra på sig. Jag såg förj-ävlig ut kan jag meddela. plufsiga illröda ögon, men kunde tro att jag var bakfull. ;) I vilket fall så gick rundan riktigt bra och gick de sedvanliga 11,5 km. :)

Resterande del av veckan kommer nu bli lugnare. Har planerat in ett lättare distanspass på lördag förmiddag och sedan veckans sista styrkepass på eftermiddagen. Sedan ska jag vara helledig (förutom morgonprommisar, hur långa har jag inte funderat på än) både söndag och måndag så jag är utvilad till loppet. Är flexledig på måndag också så det blir långhelg för mig, jätteskönt. :)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Härligt jobbat igår. Det är det som är så skönt med NocOut. Det finns allt någon som är ungefär lika bra och som man kan kämpa ihop med. Jag ska nog komma ut och heja på er på tisdag :) Det kommer gå toppen!

    SvaraRadera
  2. Tack desamma! :) Javisst är det! Jag trodde jag gillade att träna själv tills jag träffade er! Så underbar grupp, ni får mig verkligen att må bra! :)

    Ja gör gärna det! Vi behöver all stöttning vi kan få! :)

    SvaraRadera