- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 31 augusti 2012

Intervaller med ond fot

Gomoron!

Den här veckan har verkligen inte varit bra sovmässigt för min del. Inte en natt har jag sovit ordentligt.. NU är jag totalt slut och bara längtar tills den här dagen är över så jag får soova inatt och även ta lite sovmorgon imorn. :)

Igår efter jobbet så var det intervaller som stod på schemat. Peter ville följa med så vi bestämde att jag skulle värma upp genom att springa till spåret och sedn skulle han komma dit och köra intervallerna med mig. Tanken var 3 x 1,8 km i ett motionsspår med 2 min vila mellan varje intervall.

Jag sprang till spåret och gjorde verkligen allt frö att ta det lugnt men benen pinnar liksom iväg för mig ibalnd. Uppvärmningen blev mer ett distans6,21 km (lite väl lång uppvärmnng..) i snittempot 5:18 mn/km. Väl framme väntade jag en stund men ingen Peter kom.. När han var 10 min sen så började jag frysa och bestämde mig för att sätta igång utan honom. Den första gick relativt lätt även om jag hade helt fel skor på mig. Älskar verkligen mina Kinvara 3 men de är helt värdelösa på grus! Fick inget grepp i uppförsbackarna och det var betydligt mycket mer slitigt även på raksträcka med skorna.. Som om inte det räckte så gjorde pelotten under hålfoten på mina inlägg att min stackars fot gjorde ont. :(

När jag kom fram till slutet så var det fortfarande ingen Peter där.. Jag väntade mina 2 vilominuter och sedan stack jag iväg igen. Den andra intervallen var lite tyngre (mycket pga att underlaget och skorna inte passade alls ihop) men gick ändå fin fint (om man räknar bort smärtan i foten). När jag kom fram så var äntligen Peter där! Hade hade kört till et annat spår än det jag sagt och stått där och väntat innan förstod att det var fel och åkte till rätt. Nu var det dags för sista intervallen för min del och denna körde vi ihop. Eller, vi startade ihop för Peter sloknade efter ett tag och så fick jag springa själv. Vet inte riktigt när han gav upp eftersom jag var haren idag men helt plötsligt var han bara inte där bakom längre när jag kollade efter ca halva sträckan. Han hade ju inte värmt upp innan så jag förstår att det gick åt skogen. Han är så envis med det där, tycker inte det behövs (om han bara kunde lyssna lite mer). När jag var klar med den sista tunga intervallen (som dessutom gick fortast) så satte jag mig och väntade på Peter. 1,5 minut efter mig kom han i mål och gnällde över hur trist det var att springa och att han aldrig skulle göra det mer. Jag övertalade honom till sist att följa med på en lugn nerjogg och sedan betsämde vi att han bara skulle följa med på myspass i fortsättningen. Kvalitén får jag köra med klubben eller ensam. ;) Nerjoggen blev totalt 2 km och i snittempot 5:14 min/km. Väl framme vid bilen så var mina ben slut och mina fötter värkte värre än någonsin. :(


Gårdagens intervall-tider.

Nu har jag i vilket fall insett att jag inte kan springa eller gå med inlägg försen foten är bra. Så fort jag tar på mig skor utan inlägg så känns det bra igen.. Imorse gick jag utan inläggen (med vanliga dynor i skorna istället) och det gick bra hela vägen. Var lite öm i början av prommisen men det gick över efter ett tag. Kankse inte var så konstigt efter gårdagens misshandel men sen tror jag även att jag är lite svullen i föttena tidiga mornar som spelar in en del.. Nu blir det i vilket fall att köra både prommisarna och springturerna utan ett tag så får vi se. :)

Slutade tydligen 2:a på kommunlistan gällande flest löpta kilometrar denna månad. Trots lite färre löpta kilometrar denna månad än de två föregående. :D Bara för att ultra-Karin är sjuk, haha! ;) Nu är det väldigt synd om Karin (med monster-förkylningen Runar) såklart men det kan ju va kul att få vara bästa tjej nån gång. Även om det här med kommunlistan knappast är något stressande för mig oavsett. :)


Lisa finns även med här som andra bästa tjej och sen såklart Karin som trea (trots att hon inte kunnat springa som vanligt). Vi NocOut-tjejer ligger på topp! :)

I eftermiddag så ska jag gå hem tidigt, sista dagen av sommartid på jobbet nu så det är bara att passa på. Nästa vecka måste jag jobba 8,15 timmar per dag istället för sommartidens 7,15.. :( Blir en sväng till Maxi för storhandling och sedan ska jag spendera resterande del av kvällen i vågrätt läge. ;)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar