- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 17 augusti 2012

Tröskelpass och 3 timmars orolig sömn

Gomorron!

Gick på intervallpasset sen igår kväll och på schemat stod tröskel 1 x 5000 m. Jag började med att jogga till arenen och sedan värma upp ytterligare på plats, totalt 3,8 km. Enligt Håkan så skulle man springa 1 min långsammare än sin 5 km tid när man pressar sig till max (vilket i mitt fall då skulle vara KM när jag sprang på 21:29). Det var meningen att det skulle vara tufft men inte gå över mjölksyragränsen för då gav inte träningen det den skulle (alltså att träna hjärtat och höja sin tröskelnivå). Det var heller inte meningen att spurta på slutet då detta endast gjorde så man blev mer sliten dagen efter utan att ge något alls till själva träningen (vilket låter väldigt dumt ;)).

Jag skulle alltså enligt tabellen springa på 22:29 detta pass men då jag inte var i så jättebra form är jag sprang KM så tror jag nog att mitt max ligger lite lägre än den tiden (även om jag idag inte heller är i toppform så är jag i bättre form än då tror jag). Gick ut i 4:20-tempo och det kändes bekvämt denna kväll. Tog rygg på en kille som höll det tempot och sedan bara lullade jag på i min egna lilla värld med musik i öronen. Där sprang jag och det var inte särkilt jobbigt. Kollar ner på klockan och ser att min rygg har smygsänkt farten rejält och vi börjar närma oss en 4:30-tempo istället. Då var det dags att springa om (eller egentligen tidigare eftersom nu två km hade gått långsamt). Körde om några stycken och löpte sedan på i lite högre tempo på slutet utan att det blev för jobbigt. Avslutade på 22:12 utan spurt och med känslan att jag hade kunnat köra på lite hårdare utan att dra på mig mjölksyra. :( Åtminstone skulle jag legat kvar på 4:20 hela vägen för det hade inte varit några problem. Hur som haver så är det tydligen bättre att köra dessa pass lite för långsamt (och då anser jag att detta var det för min kapacitet igår för om man tittar på min KM-tid så var ju även detta för fort) för om mjölksyran kommer så är ju tanken med passet förstört och det hade ju varit värre så jag är ändå nöjd. :)

Efter avslutat pass så joggade vi ner lite gemnsamt innan det var dags för mig att fortsätta nedvarvningen hemåt, totalt blev det 2,8 km nerjogg igår. Totalt blev alltså gårdagens löpning 11,6 km.

När jag duschat och lagt mig igår så hade jag världigt svårt att sova. Låg och pratade med Peter ända fram till halv tolv och sedan vred jag mig ytterligare läänge innan jag kunde somna. Uppskattar att jag fick ca 3 timmars sömn inatt (kanske mindre) innan klockan ringde 3.20. :( Det var bara att gå upp då (vilket faktiskt inte var så svårt när man inte hunnit falla i djupsömn) och ta på sig för att gå ut med Lilleman. Eftersom jag inte tog ut mig helt igår så var benen pigga imorse och rundan kändes lätt. :)

Imorgon så har jag tänkt att jag ska ut på ett litet äventyr i min ensamhet (de andra i klubben ska springa en annan sträcka långt hemifrån (lång bilresa dit) och jag varken kan (för Leons skull) eller vill offra hela lördagen på detta så därför ska jag köra lite själv. :) Har fixat skjuts med min far till Bjärka Säby för att sedan försöka hitta hem utmed Östgötaleden imorgon förmiddag (samma pass som jag sprungit en gång tidigare med klubben), Eftersom jag inte minns alls var vi sprang förra gången (det var ju inte jag som navigerade utan jag sprang bara med och pratade, ja ni vet hur det är ;)) så blir detta en utmaning för mig. Jag har skrivit ut en sämre karta för säkerhets skull men hoppas att markeringarna på leden är rejält bra för jag är verkligen ingen kartläsare/orienterare (vad jag minns så luskade mitt yngre lata jag till och med ut ursäkter för att slippa detta i skolan :S)). Vi får se hur det går. Kommer ta med mig mobiltelefon så jag kan ringa 112 (eller Enrio!!??) om jag tappar bort mig eller något händer. Spännande att göra något eget och särskilt eftersom jag ALDRIG skulle gjort detta ensam för ett halvår sedan. :)


Så här såg det ut sist vi sprang. Inga problem för mig att fixa igen ensam, eller? ;)

I eftermiddag så ska jag försöka ta mig hem skapligt och hinna veckohandla ensam, Peter är iväg på en fisketripp och kommer inte hem försen imorgon eftermiddag. Skönt att bli av med veckohandlingen (även om jag kommer få gå flera ggr upp o ner i trapporna med alla kassar) idag så vi slipper detta imorgon eftermiddag när vi båda är trötta efter långpass och fiske. :)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Tycker du är så otroligt duktig!!!
    trevlig helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack! De är du också! :) Trevlig helg till dig med! :)

      Radera