- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 27 augusti 2012

Måndagslöpning

Gomorron allihopa!

Idag är jag sjukt trött! Kunde inte somna igår kväll och sedan när jag väl gjorde det så drömde jag mardrömmar och vaknade upp helt kallsvettig. :( Inte optimalt med så här lite sömn efter en tuff dag som gårdagen var för min del.


Bestämde mig för att ta cykeln ut till huset igår förmiddags eftersom det var två veckor sedan jag cyklade sist. Det var riktigt skoj att cykla igen och jag tog en liten omväg för att få cykla lite längre (mer kuperad och roligare) väg än raka vägen ut. Så fort jag kom ut ur stan så cyklade jag på ganska bra och det blev ett kort men intensivt snabbdistans innan jag var framme vid huset. 15,6 km på 32,06 min gav mig ett snitt på 29,14 km/h. :)


Därefter var det målning som gällde, hela väggrana och taket skulle köras med roller i vårt stora garage. Effektiv som jag är så körde jag på i ett ordentligt tempo och snart hade jag och Peter målat alla väggarna en gång. :) Nu var det dags att cykla hemmåt för att sortera tvätt och lägga i nya maskiner samt laga lunch. Oj vad trött jag var när jag satte mig på cykeln.. Tempocyklingen ut, det energiska målandet och obefintligt intag av vätska och energi under tiden hade gjort min kropp helt död.. Cyklade långsamt hemåt i motvind och det var på staplade ben jag väl hoppade av cyklen hemma 10,4 km senare (snittempo 24,12 km/h).

Fullt ös medvetslös igen med en snabb dusch och sedan tvättsortering och matlagning innan Peter kom hem för att äta. Efter maten la jag mig ner en stund och Peter kunde se hur sliten jag var. Han sa åt mig att stanna hemma efter att jag gjort klart tvätten. Jag la mig en liten stund medans jag väntade på den sista maskinen och somande till. När jag vaknade så ringde jag direkt till Peter (för att se hur mycket som fanns kvar och om jag skulle åka ut) men då var han precis klar därute så jag kunde hämta sista maskinen och sedan bara vila resten av eftermiddagen. Det var nog välbehövligt för kroppen även om jag hade behövt sova lite mer (eftersom jag även sovit sjukt lite lörd-sönd).

Så, imorse när jag vaknade efter typ ingen sömn alls så kände jag mig rejält sliten.. :( Bara att ge sig upp, ta på sig kläderna och ge sig ut på en morgonjogg med Lilleman. Vanliga rundan och 4,36 km senare så var jag hemma och vände innan det var dags att ge sig ut igen. Blev ett lugnt distans för mig idag. Vaderna var stumma efter helgen och kroppen så trött så trött. Dessutom var det full storm ute denna morgon och jag fick kämpa i rejäl motvind bitvis. Kallt var det också, burr! :( 8,36 km blev rundan och snittempot 5:25 min/km.

I eftermiddag så ska jag ta mig till gymet och köra axlar, bröst och triceps. Vill inte vara med om förra veckans stress på slutet igen. :)

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Men hjälp, vila tjejen!

    Återhämta dig...Du ska ju hålla länge!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men de är svårt när det finns så mycket "måsten" (jobb) och sen så mycket jag vill göra (träna). Försöker hitta en medelväg men det är inte alltid det lättaste. :(

      Radera