- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 27 mars 2012

Ben & återhämtningsjogg

Gomorron!

Igår blev det ett benpass som planerat. Var så sjukt trött och otaggad innan, hade svårt att hålla ögonen öppna på vägen hem.. I vilket fall så gick jag till gymet eftersom jag bestämt mig för det och körde. Blev ett helt ok benpass och mitt allra första med tåhävningar med vikt. La inte på mycket, endast 20 kg, måste vänja mig långsamt vid ökade vikter så jag kan gå dagarna efter. ;) Övningarna jag körde igår var:

Ben
Knäböj 6 set
Sittande legcurl 4 set
Tåhävningar 6 set
Benspark 4 set

Var rätt mör i benen efter detta, brukar alltid bli så när man tagit en vecka ledigt och går tillbaka på samma vikter som innan. ;) Efter benpasset så blev det 4,6 km återhämtningsjogg på löpbandet. Som vanligt så känns benen stela och det var tungt de första tio minutrarna för att sedan släppa och kännas mycket bättre efteråt. :)


Imorse blev det 11,5 km med Lilleman och benen var ganska pigga, i vilket fall vaderna som kändes fräschare än på länge. De kanske gillar lite viktmotstånd helt enkelt? Skulle vara helt underbart om detta var lösningen på mina problem. Varit jobbigt rätt länge nu.. :( Börjar känna träningsvärken i benen och rumpan komma krypande. Känns bra än så länge och förhoppningsvis är det helt ok imorn eftermiddag inför mitt distanspass. :)

Igår fick jag frågan av en vän om jag var intresserad att börja springa i hennes klubb. Det skulle nog vara bra för min utveckling och för att komma framåt i min löpning.. Jag ska fundera lite på det. Får prova att träna med dem en gång innan jag behöver bestämma mig så antingen följer jag med på ett långpass på lördag förmiddag eller ett intervallpass nästa tisdag.  Just intervallträningen är väl den som är viktigast för mig, säkert mer peppande att springa dessa ihop med andra men vad vet jag. ;) Intervallerna ska börja springas utomhus och på en arena nära mig från och med april så det skulle kunna fungera för mig. Träningen är tyvärr rätt sent för mig (vid 19) men det borde gå att lösa en kväll i veckan. Får sova lite mindre på natten sen. Har ju flex på jobbet men min sambo (som tar med sig Lilleman på jobbet) åker hemifrån redan innan sex så det går inte för mg att ligga och grisa längre i sängen ändå. Lillen måste ju få sin morgoncardio! ;)

I eftermiddag så är det dags för bröst och biceps. Hoppas ni får en fin tisdag! :)

Kram C

3 kommentarer:

 1. Börja i klubben du! Det blir jättekul!

  SvaraRadera
 2. Tänk vad många fler som skulle hitta till gymmet med din inställning, dvs jag hade bestämt mig! Istället för att känna efter lite extra om de inte är liiiiiiite för trötta.

  SvaraRadera
 3. Krille- Ja, jag tror jag ska prova! :)

  Karoline- Ja, det handlar mycket om inställning. Många tycker ju att det känns tungt innan men nästan ingen ångrar sig efteråt. Värt att tänka på! :)

  SvaraRadera