- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 12 mars 2012

Intervallerna som jag inte trodde skulle springas

Gomorron fina du! :)

Måndag igen, vad veckorna går fort! Nu är det verkligen vårvärme ute och det är underbart! :) SMHI har lovat att våren är här för att stanna nu. :)

Det blev ett rygg- och magpass sen i lördags. Min sambo kom hem från en fisketur och var sugen så då följde jag med. Det gick riktigt bra och jag var stark. :) Tänk vad en massa mat kan göra. :)

Gårdagen började mindre bra. Var så sjukt trött och sliten när jag och Lilleman gav oss ut på en morgonrunda. Benen kändes som bly. :( Eftersom jag inte gick så långt med Lillkillen igår så var det bara att knalla hela rundan för hans skull. Vad gör man inte för de man älskar!? Jag tänkte dock ganska snart att det där intervall passet kommer jag ALDRIG orka med när jag knappt kan gå.. Hemma fyllde jag på med en massa protein och gröt för att sedan gå och lägga mig och sova ett par extra timmar. Eftersom jag tvättade på lördagen så kunde jag unna mig det. :) När jag vaknade igen strax efter nio var jag piggare och bestämde mig för att ge intervallerna ett försök.

Uppjoggen blev 2,6 km till en raksträcka som jag tänkt att prova att köra intervaller på denna gång. Hade bestämt mig för att köra 3 x 2 km denna dag. Första intervallen gick lätt och jag höll ett riktigt högt tempo, när klockan vibrerade in första kilometern blev jag förvånda över tiden och insåg att jag var tvungen att lugna ner mig lite om jag skulle orka hela passet. Sluttiden blev dock riktigt bra, hela 12 sekunder bättre än jag hade tänkt för mina tvåtusingar. :) Vilade 2 min innan nästa intervall. Då det blåste storm ute fick jag ändra min tanke om att springa fram och tillbaka på raksträckan. Det är väldigt öppet där och inget vidare att springa i rejäl motvind. Sprang istället runt i det område jag nu kommit fram till. Inte de bästa förutsättningarna kanske med lite backar osv men slappa att ha motvind hela intervallen (bara mestadels ;)). Nu kände jag mig ganska trött och tempot blev lägre än första intervallen och istället i det tänkta tempot. Tredje och sista intervallen blev samma varv som jag körde andra i och gick i nästan exakt samma tempo. Där stod jag, helt slut och funderade över min nu rätt långa nerjogg hem. Bara att köra och det gkorde jag. Men det gick inte fort ska jag säga! ;) 4,26 km hem med rejäl motvind, roligare kan man ha. ;) Totalt blev dagens pass på 12,87 km.

Resterande del av dagen åt jag mst hela tiden och vilade. Behövde jag kände jag. :) Imorse var jag återigen pigg när det var dags för morgonprommis med Lilleman. Kändes inte ens att jag sprang igår, mycket skumt. :)

För ett tag sedan så blev jag erbjuden att börja blogga om min löpning på sidan Löpning För Alla. I samband med detta så skrevs en artikel om mig och några bilder togs. Denna kan ni läsa här. Jag kommer att skriva om nästan bara löpträningen på LFA:s blogg och fortsätta att blogga här som vanligt. Jag har funderat och känner att jag kan skriva mer öppet här då det känns mer privat. Sen så är denna blogg lättare att lägga upp bilder och blogga från eftersom jag kan göra det från min telefon, ovärderligt för mig. Länk till min blogg på LFA kommer att finnas bland mina länkar.

En bild som togs till artiklen av Mikael Grip som även har skrivit texten.

I eftermiddag är det dags för ben på gymet och det blir mitt sista benpass innan tävlingen den 24:e. Kommer att ha en lite ännorlunda träningsupplägg både denna och nästa vecka. Inte mycket förändringar denna vecka men nästa kommer helt klart att bli lugnare än vanligt med mycket vila så jag inte har trötta ben när jag ska springa. :)

Hoppas ni får en underbar dag! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. vilken jättefin bild. Kul då ska jag följa dig på den bloggen också.

    SvaraRadera