- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 16 mars 2012

Träningsupplägg för kommande vecka

Hej hallå! :)

Då var det fredag igen. Idag är jag på lite halvdåligt humör.. Vet inte riktigt varför men allt känns sådär lite extra tungt som det inte alls borde en fredag (snarare en måndag). :( Troligtvis beror det på att min dag började mindre bra med en försovning. Fick stressa runt morgonrundan med Lilleman i världens tempo trots trötta ben. :( Det gick i alla fall och jag hann till jobbet i tid. :)

Ska bli skönt med en vilodag i eftermiddag, kan kroppen behöva känner jag. :) Axlar- och tricepspasset igår gick riktigt bra och jag var stark. Vilken vecka jag haft, de där extra apelsinerna har gjort skillnad. ;) På vågen också kan tilläggas då jag denna vecka vägde 7 (???) hekto mer än vanligt. Men jag har känt mig vätskefylld och svullen hela veckan så det är väl inte så konstigt. har svårt att tro att fyra extra apelsiner har gjort det på egen hand. ;) Sen så är jag hellre en stark löpare än en snabb också för den delen. Och den här veckan har jag känt mig både stark på gymet och när jag sprungit. :) Ska det kosta 7 hekto så är det helt klart värt det. :) Men som sagt, det är nog bara vätska som försvinner när svullnaden gått ner i kroppen. :)


Är fortfarande velig över hur jag ska lägga upp min helg. Egentligen borde jag lägga mitt snabbdistans imorn istället för på söndag så jag är pigg och fräsch i benen då men jag älskar verkligen mina lördagsmorgonlångpass.. Sen känner jag att det har mindre betydelse om jag är snabb nu, viktigare att jag är det nästa lördag så jag kommer troligtvis köra samma upplägg som jag brukar alltså långpass imorgon och sedan snabbpass på söndag. :) Nästa veckas planering ser annorlunda ut, har tänkt att skita i benpasset för att benen ska få vila ordentligt och sedan ta hel (aktiv troligtvis) vila torsdag och fredag. Följande upplägg fram till tävlingen är alltså tänkt:

Lördag
Morgon: Kortare morgonprommis följt av Långpass
Eftermiddag: Rygg och mage

Söndag
Morgon: Längre morgonprommis
Förmiddag: Snabbdistans

Måndag
Morgon: Längre morgonprommis
Eftermiddag: Bröst och biceps

Tisdag
Morgon Längre morgonprommis
Eftermiddag: Distanslöpning

Onsdag
Morgon: Kortare morgonprommis följt av ett kortare Distans med lite fartökningar
Eftermiddag: Axlar och triceps

Torsdag
Morgon: Morgonprommis (inte bestämt hur långt men lillen måste ju ut)

Fredag
Morgon: Morgonprommis

Lördag
Morgon: Kort runda med Lilleman
Förmiddag: Tävling! :)

Eventuellt så blir det lite förändringar på schemat, beror lite på om mina sambo kan tänka sig att ställa upp och byta dagar på passen eller inte, skönt att få pass vid tunga vikter.. I vilket fall så ska jag försöka att vara helledigt från all tuffare träning både torsdag och fredag nästa vecka är tänkt. Vila upp mig och förhoppningsvis i form. Vet inte om detta funkar på mig som är van att träna så mycket men det är värt ett försök. Antingen blir jag piggare av det annars så blir jag slö, vi får se. Inte hela världen om inte tävlingen går så bra, det är ju min första! Jag har ingen aning om hur jag kommer reagera i kroppen och om jag kommer kunna prestera när jag är nervös ändå.. Sen är det ju mig själv jag tävlar emot, det är viktigt att komma ihåg! Alla kan inte bli bäst men alla kan göra sitt bästa! :)

Note to self!

Ha en underbar fredag! :)

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar