- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

lördag 24 mars 2012

Mitt första lopp!

Nu är det avklarat! :) Vaderna var tyvärr inte riktigt med mig idag men det gick ganska bra ändå! Tiden blev 46,39 min och jag kom på 23:e plats av 201 tjejer. Det är väl inte så illa pinkat för att vara första tävlingen, ändå är ja inte nöjd (såklart).. Konditionsmässigt så var inte detta alls speciellt jobbigt och förutom vaderna så var benen riktigt pigga. Vaderna höll mig dock tillbaka genom att bara bli stummare efter hand. 8:e km var riktigt jobbig men sen så blev jag förbannad och sket i mina strejkande vader de sista km och bara körde.

Där det gick lite uppför under loppet hörde och märkte jag att många hade problem.. Jag tyckte inte det kändes av alls och tackar min tunga benträning för det, tror löpare i allmänhet har för svaga baksida lår-muskler. Under dessa uppför partier sprang jag om en hel del (då deras tempo gick ner) så det är bara en slutsats jag drar av det (och hur många löpare lät när de kämpade, ;)).

Jag har ända sedan målgång känt mig oförskämt fräsch och undrar om jag inte kunnat pressa de där jäkla vaderna lite till, tycker det borde höra till att känna att man gett allt och så känns det inte nu.. :( Men som sagt, jag ska inte gnälla, jag kom ju inte sist! ;)

Min Garmin visade att jag sprang 10,26 km på tiden och kartan verkade stämma så jag undrar hur väl banan var uppmätt!? De andra jag pratade med som haft gps hade fått sträckor mellan 10,2 och 10,4 så det verkar inte bara vara min klocka..

Hur som haver, nu ska jag ladda om inför nästa lopp som är en halvmara i början av maj. Blir nog en två till millopp i år om jag ska ta mitt mål för året på under 45 min. 1 minut och 40 sekunder minst måste jag ta bort från dagens tid för att klara det. Helt möjligt borde det vara om jag bara får ordning på vaderna. Ska börja träna dem lite med vikter tror jag. :)

Bjuder på några bilder från direkt efter målgång. Alla fick medalj om ni undrar varför jag har en som kom på 23:e plats. ;) Ha en fortsatt fin lördag! :)


Leon var såklart med och hejjade på matte! :)

Fast frågar du honom så var nog de andra brudarna (tikarna) mest intressanta idag. ;)

5 kommentarer:

 1. 1-2% felvisning på GPS är helt normalt. Grattis till ett bra lopp.

  SvaraRadera
 2. shit va fort du springer!
  Bra jobbat!
  Härliga bilder!
  Och GRATTIS till fin placering!

  SvaraRadera
 3. Det gick ju jätte bra! Är övertygad om att du kommer fixa milen på 45. Särskilt om du känner att du kunde pressa dig ännu mera.

  SvaraRadera