- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 12 januari 2012

1000-ingar i tidigaste ottan

Godmorgon! :)

Idag är det riktigt skitväder ute, blåsigt och regnigt. Men jag ska inte klaga för det är ju i vilket fall inte halt ute och resan till jobbet är ju helt klart roligare då. :)

Började med 7 km morgonprommis imorse. Bestämde mig ganska snart under rundan att jag skulle ge mig på ett intervallpass, trots blåst, regn och trötta ben (särskilt vader) efter tisdagens benpass och gårdagens distanspass. Eftersom jag hade gått en pw precis innan jag gav mig ut för att springa så värmed jag bara upp med en kort jogg på 500 m innan jag startade min första 1000 m intervall. Tog det relativt lugnt då jag inte riktigt visste hur mycket jag kunde trycka på och orka.. Tiden på första intervallen blev riktigt dålig. ;) Körde fyra totalt och det märktes att det var motvind under intervall 1 och 3 då dessa var långsammast, dock var trean i vilket fall snabbare än ettan. :) Inte direkt nöjd med mina tider men jag vet att jag har mer att ge! Konditionsmässigt hade jag kunnat köra på betydligt hårdare men vaderna kändes rejält stumma vilket gjorde det ganska tungt att springa fort. Troligtvis är det skorna som börjar bli dåliga.. Som tur är så kommer (förhoppningsvis) mina nya snart. Senast nästa vecka hoppas jag.. Mellan varje intervall vilade jag (nästan) 90 sekunder. Efter sista intervallen joggade jag 500 m som nedvarvning (jag vet att det är lite väl kort men jag hann inte mer!! Gick ju upp tjugo över tre redan som det var. :S). Totalt blev passet 5 km långt.

Det är väl inte optimalt att springa intervaller tidiga mornar på fastande mage (och efter 7 km morgonprommis) men det är bättre än inget. Eftersom jag senaste tiden (när det varit kallare) blivit så sliten efter långpassen så är det svårt att lägga intervaller på helgen också.. Den enda dagen jag kan springa på eftermiddagen i veckan är ju onsdag och det är dagen efter benpasset.. Då går det troligtvis ännu sämre att köra intervaller.. ;) Hoppas på piggare vader (och bättre tider) nästa gång. :)


Igår anmälde jag mig och betalade två stycken tävlingar nu i vår. En miltävling och en halvmara. Första tävlingen är milen och den är den 24 mars. Halvmaran är den 1 maj. Känns bra att det är spikat och klart! Nu får jag bara hoppas att jag är frisk runt dessa datum, förra gången jag bestämt mig för att tävla var jag ju jättesjuk med hög feber.. Håll tummarna för mig!! :)

Imorse när jag höll på att fixa till mig innan jobbet så gick min sambo upp (som alltid eftersom han har sovmorgon till tio i sex varje morgon ;)). När han och Lilleman skulle åka till jobbet så ser han mina löparskor och frågar; "Sprang du imorse också??" "Ja" sa jag. Då säger han; "Det var det sista du gjorde innan du gick och la dig och det första du gjorde när du gick upp.." Han tyckte med andra ord det var ganska sjukt, haha! Om man funderar på det är det väl inte helt normalt kanske.. Eller optimalt.. ;)

I eftermiddag ska jag köra axlar och triceps med min sambo. Ser jag fram emot! Förhoppningsvis är jag stark men om jag inte är det så är jag i alla fall envis. Så något ska de väl ge! ;)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar