- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 26 januari 2012

Snabbdistans och tröttare än tröttast

Gomorron! :)

Nu sitter jag på jobbet. Idag fick alla bilar jag mötte på vägen VG i att blända av. Alla var verkligen jätteduktiga, att det kan skilja sig så mycket från dag till dag!? Åker ju typ samma tid varje morgon så det borde ju vara typ samma folk jag möter varje dag.

Började med 5 km morgonprommis imorse och sedan var det dags för mitt snabbdistanspass för veckan. På schemat stod det 4km, 3 min vila, 2 km så det var vad jag körde. Gick riktigt bra även om jag gärna hade velat va lite snabbare än jag är.. Sprang på riktigt bra och låg under tempot som jag skulle ligga under detta pass men ändå så känns det lite trist eftersom jag inte riktigt hade det tempo jag måste hålla om jag ska nå mitt mål på milen. Nu är ju målet satt för 2012 och det är braa januari så jag borde väl kunna utvecklas och bli så pass bra innan året är slut. Det hoppas jag i vilket fall. :)

Efter de första 4 km så kände jag mig rätt sliten. Vaderna värkte rejält sedan gårdagen. Varför? Jo, jag testade återigen ett par komressionsstrumpor jag köpt, Mabs Sport, och det ska passa till mina stora vader men de är troligtvis för små för jag får ont som attans varje gång jag springer i dem... Sist trodde jag det var skorna det var fel på men så fort jag vilade en dag och tog på min mina vanliga (inte sport-kompression, också från Mabs) kompressionstrumpor efterföljande passkändes det ingenting.. Nu testade jag dem alltås igen igår kväll och det kändes inget vidare, kändes som vadmusklerna inte fick blod som de skulle vilket gjorde dem riktigt stumma.. Kommer inte springa i dem mer nu har jag bestämt. Även om jag hade på mina vanligt kompression imorse så var vaderna slitna efter gårdagen. Lät det inte vaderna stoppa mig men de är nog glada över att få vila imorgon. ;)

Vilan 3 min stod jag still, eller gick runt långsamt för att inte tappa värmen. Vilan räckte gått och väl för att jag skulle få upp energin igen ( blev faktiskt bara 2,45 min cirkus för jag var så otålig ;)) och sedan gav jag mig iväg på mina sista 2 km av snabbdistansen vilket gick bra. Ytterligare lite högre tempo än de första 4 km. När hela passet var avklarat så joggade jag 0,52 km hem, borde kört lite längre nerjogg men jag hade verkligen inte tid. Allt är bättre än inget. :) Stretchade gjorde jag såklart, det tar jag mig alltid tid till för jag vet hur viktigt det är. Tyvärr blir oftast inte stretchingen heller så lång som den borde och det bör jag bli bättre på. Är ju så satans kallt när man sprungit klart och väl inne sen så bli det istället varmt när man eftersvettas och då vill jag in i duschen dirr. ;)


Vecka 2
Intervaller
Distans
Tröskel/snabbdistans
Långpass

Det som återstår av löpträningsveckan är nu endast det bästa, långpasset på lördag. :) Men sen börjar ju nästa vecka 3 redan på söndagen igen med ett mindre mysigt intervallpass. ;) Bara att köra på! :)

Är så sjukt trött nu fast jag sovit bra inatt.. Känner mig lite som en zombie. I helgen måste jag nog sova igen lite tid för tydligen har kroppen fått lite lite denna vecka. I eftermiddag så är det dags för axlar och tricpes med min sambo igen. Hoppas på att jag laddat klart batterierna tills dess. :)

Ha en bra dag alla! :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar