- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 16 januari 2012

Vart kan man springa utan att va ivägen??

Måndag igen då. Sitter nu på jobbet trött som ett ägg och med huvudvärk för de borrar som idioter här. Helt sjukt jobbigt att arbeta på ett byggarbetsplats, inte lätt att koncentrera sig. Har varit så här sedan långt innan jag började här.. Och de kommer hålla på till slutet av mars. :(

Nu till gårdagen, började med 11,5 km morgonprommis med Lilleman i ottan. Väl hemma var det tvätt och matlagning som stod på schemat innan jag tog bilen och åkte till ett spår i närheten. Tänkte att det borde vara ett bra ställe att köra intervaller på utan att vara i vägen eller behöva springa sick-sack runt alla som var ute och gick. Ack så fel jag hade!! Började med att jogga 1,8 km som uppvärmning och när jag nästan var klar med denna så kom jag till en folkmassa med pensionärer som all stod mitt på vägen och hade inte en tanke att flytta lite på sig så jag kunde springa förbi. Nej, jag fick springa förbi i diket och som om inte detta vore noghoppade de på mig och skrek att jag inte fick springa där. Helt sjukt! Ett motionsspår är väl till för alla eller?? Spåret jag sprang i var ganska flackt och jag hade tänkt att springa intervallerna där eftersom det är ganska kuperat i de andra spåren. Men nu tappade jag ju lusten, inte kul att behöva bli attakerade varje varv man springer.. Så jag gav mig vidare till ett annat spår som är rätt kuperat men tänkt att här kan jag väl knappast vara i vägen för någon..

Jag började med att springa stegringslopp på 4 x 70 meter med lugn gång tillbaka på asfaltsvägen brevid spåret. Där var det i vilket fall plant. Sedan gav jag mig iväg. Jag skulle springa intervaller på 4 x 4 minuter enligt schemat. Första intervallen tryckte jag på rätt bra i trots backar och en hel del folk i spåret. Fick springa lite sick-sack men det fick gå. När jag sprungit mina första fyra minuter så hittade jag en väg som inte hörde till spåret. "Här kan jag springa", tänkte jag. Det borde ju vara relativt folkfritt. As if! Även här skulle halva Sveriges befolkning gå, gärna två i bredd och utan att uppmärksamma åt något håll i fall det kom någon så man var tvungen att hejja till så de ens flyttade på sig lite grann. Och det var inte mycket ska jag säga! Det är tydligen legitimt att gå två i bredd oavsett vid möte och när jag kom och sprang så var det som om de blev irriterade! Jag fattar inte, är spåret och skogen bara till för gubbar och tanter med stavar eller? Är det inte meningen att man ska få springa där???

Det blev i alla fall 4 st 4-minutersintervaller med 90 sekunder vila emellan. När jag vilade efter sista så stod jag i kanten av spåret och pustade ut lite innan nedvarvningen. Då kommer två tanter med stavar igen, i bredd (såklart!!) och går rätt på mig! Alltså jag stod så långt ut i väggrenen jag kunde! Jag förstår mig inte på folk, ingen respekt mot andra verkar de visa överhuvudtaget. Jag joggade sedan 2,1 km till bilen, återigen sick-sackande mellan folk jag mötte eller fick springa om. Ingen struktur i vilken sidan av vägen de gick på utan hipp-happ varsom helst och man hade inte en aning om försen i sista sekund vilket håll de önskade att jag sprang om/ passerade dem på..

Totalt blev intervallpasset strax över 8 km och jag är nöjd med det även om det var de i särklass västa passet jag sprungit. Och det är bara på grund av hur folk betedde sig runt omkring mig! Som ni hör så är jag oerhört trött! Och jag vet inte var jag ska springa mitt nästa intervallpass.. Känns inte som jag vill springa det i spåret i vilket fall. Tidiga mornar är tydligen den enda tiden man kan springa ifred. Men det är ju inte optimalt att springa intervaller då..


Nog om tråkigheter och nu till något positivt! Klarade även denna helgen helt utan godis!! Åt som vanligt mer mat under helgen (brukar äta större portioner då) men bra vanlig mat (igen diet utan husman) och mådde toppen. Det enda i skitväg som slank ner var en pizza igår kväll. Men lite måste man jju få unna sig tycker jag. :) Men medans min sambo åt hamburgare till lunch igår så åt jag falukorv och makaroner. Jag var inte sugen helt enkelt och det är bara såå skönt! Klapp på axlen till mig tycker jag! :)

Har uppdaterat mitt träningschema (i listen till höger) nu till som jag tror det kommer se ut framöver. Ska prova mig lite fram och se vad jag orkar och hinner med i veckan. Alla pass jag tänkt att träna finns med i vilket fall. Vi får se hur det går! :)

Denna morgon började bra för mig, 11, 5 km morgonprommis med min bästa vän. Tidigare än tidigast och helt själv var vi ute som vanligt på vardagsmornarna. Såå skönt! :)

I eftermiddag så tror jag det blir ett benpass för min del. Om jag lägger det idag så borde jag vara i ganska bra form att springa igen på onsdag. Nu körde jag ju denna veckas första pass redan igår. :)

Det som återstår nu (vecka 1) är alltså:
Intervaller
Tröskel/snabbdistans
Distans
Långpass
Hoppas ni får en bra måndag! :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar