- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 9 januari 2012

Sliten

Gomorron!

Så var det måndag igen och jag är trött.. Borde väl vara pig efter fyra dagars ledighet men det är jag inte. Kroppen känns tung och sliten. Troligtvis har jag kört på lite för hårt med löpningen och är något övertränad i dagsläget.. Som ni förstod i förra inlägget så tog lördagens långpass hårt på mig.. Vilade resten av dagen, åt bra mat och tog det lugnt.

I söndags började jag med 11,5 km morgonprommis med Lilleman och sedan gav jag mig ut på ett distanspass. Det var väl inte så smart med tanke på hur kroppen kändes men jag är ju som ni vet sjukt envis. Har jag bestämt mig för något så ska det bli så! Det var ett distanspass från helvetet, främst för att jag inte kunde jogga i det tempo min kropp ville utan var tvungen att pressa mig till att ligga i ett bra mycket högre tempo än vad den ville. Jag blir så trött på mig själv! Det skulle va ett återhämtningspass som blev sjukt jobbigt till och från. Dessutom kunde jag inte nöja mig med en fem km utan var tvungen att springa en hel runda på 7,4. Är huvudet dumt får kroppen lida.. Vaknade upp imorse helt mörbultad och att springa var inte att tänka på. Blev 11,5 jobbiga km med Lilleman i kylan. Sur som ett ägg för att jag inte kunde springa, vilket bara var mitt eget fel. Hur dum får man vara?

Borde nog ta och va lite ledig från löpningen nu och få lite distans till det några dagar. Jag förtjänar inte att springa och min kropp förtjänar inte att bli så hårt pressad hela tiden.. :( Tror jag hoppar första passet denna vecka och går på det andra senare. Eventuellet funderar jag på en hel vecka utan tuffa pass och bara lugna sköna (om jag nu kan klara av detta). Fattar inte varför jag har sådan prestationsångest?? :(

Nu till något positivare efter allt gnäll. :) Jag klarade hela helgen utan godis!! :) Jag åt bra hela helgen (dock mer än på vardagarna) förutom en pizza som slank ner igår kväll. Men inte så mycket som en godisbit slank ner och jag är så nöjd med mig själv! :) Var inte ens sugen igår så nu borde jag igentligen inte äta mer alls. Minsta lilla triggar ju suget och det är ju inte värt det.. samtidigt så är det ju såå gott, och man måste väl få unna sig lite i livet? jag dricker ju aldrig sprit t ex, det är ju bra mycket sämre än att smälla i sig en påse godis i veckan. ;)

I eftermiddag är det dags för bröst och biceps på gymet. Hoppas jag piggat på mig lite tills dess.. Styrkan har ju gått bra på sistone, vore synd om jag hade förstört det nu genom att pressa min kropp för mycket de senaste dagarna.. To be continued..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar